Iedere avond voor ik naar bed ga heb ik een vaste routine. Vaak gebruik ik dan dezelfde producten tot ze helemaal op zijn. Soms wissel ik van producten, maar vaak komen dezelfde producten weer terug. Mij leek het wel leuk om aan jullie te laten zien welke producten ik gebruik voor ik mijn heerlijke warme bedje induik.

Op bovenstaande foto zie je alle producten bij elkaar die ik meestal gebruik.


Natuurlijk heb je voor het reinigen van je huid watjes nodig. Mijn favoriete watjes zijn die van Demak’up. Die gebruik ik het liefste om mijn make-up te verwijderen. De watjes van Demak’up zijn niet zomaar watjes. Ze hebben namelijk verschillende texturen waardoor het verwijderen van je make-up veel makkelijker gaat. Ik haat watjes die gaan pluizen, waardoor er overal kleine pluisjes achterblijven. Bij die van Demak’up is dat niet het geval. Deze zijn lekker stevig en maken mijn huid goed schoon. Voor mijn ogen gebruik ik twee kleine watjes en voor mijn gezicht één grote. Dat vind ik ook echt super handig, omdat één kleine net niet genoeg is voor mijn hele gezicht.

Daarnaast gebruik ik als ik lui ben of onderweg ben de Demak’up Sensitive Oogmake-up reiniger. Dit zijn eigenlijk gewoon watjes waar al remover inzit. Deze vind ik echt heel erg fijn. Ze zijn mild en halen ook mijn make-up super goed weg. Ook raken mijn ogen hier niet geïrriteerd van, wat ik vaak wel met soortgelijke producten heb. Dit is gewoon handig voor als je ergens logeert en niet alles wilt meesjouwen.


Allereerst haal ik dus eigenlijk mijn oogmake-up weg met watjes van Demak’up en daarop de oog make-up remover van Kruidvat. Dit is echt mijn all time favorite oogmake-up remover. Dit product is ontzettend betaalbaar en werkt voor mij het allerbeste. Ik heb al veel producten gebruikt, maar kom eigenlijk altijd terug op dit product. Hij is gewoon heel erg fijn en haalt mijn make-up volledig weg.

Om mijn gezichtsmake-up eraf te halen gebruik ik momenteel de Bourjois Fresh Cleasing Milk. Hiervoor gebruikte ik de reinigingsmelk van Kruidvat, maar ik moet zeggen dat ik deze van Bourjois wel erg fijn vind. Hij is inderdaad lekker fris en voelt prettig aan op mijn huid. Hij haalt alle restjes van mijn make-up af die nog op mijn gezicht zitten. Ook raakt mijn huid niet geïrriteerd door deze reinigingsmelk.

Tot slot haal ik de allerlaatste restjes die zijn achtergebleven weg met de Kiehl’s Cucumber Herbal Alcohol-free Toner. Ik moet zeggen dat ik tonics altijd een beetje vermijd. Mijn gezicht is heel gevoelig en vaak gaat mijn huid direct prikken en irriteren na het gebruik van een tonic. Behalve bij deze! Deze van Kiehl’s is heel erg mild. Een dikke aanrader dus als je hetzelfde probleem hebt als ik. Hij is lekker fris.


Nadat mijn make-up is verwijderd en mijn huid goed is gereinigd, haal ik vaak nog een vochtig washandje over mijn gezicht om zo mijn huid weer helemaal schoon te krijgen. Daarna breng ik altijd een nachtcrème aan. De nachtcrème die ik momenteel gebruik is de Balea nachtcrème, geschikt voor ieder huidtype. Crèmes wissel ik wel vaak af. In de winter heb ik namelijk een veel voederende nachtcrème nodig en dan gebruik ik vaak de blauwe pot van Nivea (die voor de droge tot gevoelige huid). Deze is voor nu prima en voedt goed, maar in de winter heb ik denk ik een vettere nodig.

Wat ik vaak nog als extra boost gebruik is de Kiehl’s Midnight Recovery Concentrate. Hier heb ik al een keer een uitgebreide review over geschreven. Deze geeft je huid echt een extra boost en laat het nog meer stralen. Erg fijn voor als je huid een beetje dof is en wat extra’s kan gebruiken. Deze ruikt overigens heerlijk naar lavendel.

 

En dit is eigenlijk mijn avondroutine! Het lijkt heel erg veel, maar het valt wel mee. Ik ben hier ook in 10 minuten mee klaar en ik merk gewoon dat dit goed is voor mijn huid. Ik vind het belangrijk dat mijn huid goed gereinigd wordt zodat mijn huid gezond blijft en ik geen onzuiverheden krijg. Hoe reinig jij je gezicht voor het slapen gaan?
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

16 reacties

  1. Leuk om te zien. Mijn routine in de zomer en winter verschillend best wel.
    Ik gebruik sinds kort een facewash van Rituals die echt heel fijn is.

  2. Eigenlijk een beetje dezelfde routine, alleen andere producten. Die van Hiehl’s heb ik ook in huis, maar moet ik nog proberen. Ik hoop dat het voor mijn huid ook werkt!

Plaats een reactie