Iedere avond is het erg belangrijk dat je je gezicht reinigt. Als je make-up er al de hele dag heeft opgezeten, is er niets zo fijn om je huid te reinigen voordat je in bed kruipt. Als je je gezicht niet goed reinigt, dan raken je poriën verstopt en kun je bijvoorbeeld puistjes krijgen. Het is dus belangrijk dat je iedere avond je make-up er goed afhaalt. Maar wat heb je daar eigenlijk voor nodig?
 photo Untitled3822_zps6250caa3.jpg
Er zijn een heleboel verschillende producten te koop die je kunt gebruiken om je gezicht te reinigen. Voor ieder huidtype is er wel iets. Vandaag laat ik jullie zien wat ik voornamelijk gebruik.

 photo Untitled3821_zps9197bbc8.jpg

 photo Untitled3824_zps06a65b3c.jpg
Er zijn verschillende producten waarmee je je ogen kan reinigen. Ik gebruik zelf al jaren een cleansing lotion van de Kruidvat. Dit werkt voor mij het handigste. Je doet een beetje spul op het watje, haalt dit over je ogen heen en binnen no time zijn je ogen clean. Ik heb vrij gevoelige ogen, maar dit product irriteert totaal niet.

Ben je nu op reis en heb je geen zin om allemaal losse producten mee te sjouwen? Dan kun je kiezen voor reigingspads waar al spul in zit. Deze van Demak’up vind ik ook erg fijn. Deze zijn voor de ‘sensitive’ ogen, dus heel erg mild. Ook halen ze goed je make-up af. Het enige nadeel aan deze, is dat het potje heel erg snel leeg is.

 photo Untitled3825_zps50e707af.jpg
Nadat je je oogmake-up er af hebt gehaald, is het tijd om je gezichtsmake-up er af te halen. Zelf gebruik ik hier een cleansing milk van Bourjois voor. Deze is heerlijk verkoelend omdat er komkommer extract inzit. Ook deze is weer heel erg mild. Met een reingingsmelk zorg je ervoor dat je foundationrestjes van je huid afgaan.

Ben je nou echt lui en wil je het liefst zo snel mogelijk je bed induiken? Dan kan het echt geen kwaad om af en toe gewoon simpel reingingsdoekjes te gebruiken. Deze van Demak’up zijn zelfs geschikt voor je ogen en je huid. Zo ben je in een keer klaar! Toch zou ik het niet aanraden om dit iedere dag te doen, want met zulke doekjes blijven er altijd wel wat restjes achter. Maar ideaal voor onderweg!

 photo Untitled3826_zps62648709.jpg
Als je alle make-up er af hebt gehaald, kun je er voor kiezen om nog een tonic over je gezicht heen te halen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik dit niet iedere dag doe. Tonics zijn vaak irriterend voor mijn huid, maar ik heb hiervoor een hele fijne oplsosing gevonden. Bij de Douglas verkopen ze nu namelijk de purifying cleansing water. Dit is eigenlijk een soort van reingingswater. Totaal niet irriterend en haalt toch nog de laatste restjes weg en maakt je gezicht vetvrij van de reiningsmelk.

Een ander product waar mijn huid ook goed tegen kan is de Kiehl’s Cucumber Herbal alcohol-free toner. Deze prikt ook niet en werkt wederom verkoelend doordat er komkommer in zit.

 photo Untitled3827_zps6476e1df.jpg
Tot slot kun je je gezicht nog even lekker fris wassen met reingingsgel of reinigingsmousse. Dit is totaal optioneel, maar af en toe zeker even lekker om je reingingsproces mee af te sluiten! Kies voor een reinigingsgel als je je gezicht wat grondiger wil reinigen (bijvoorbeeld deze van Neutrogena) of kies voor een mousse (Garnier) om je gezicht een heerlijk fris gevoel te geven.

 photo Untitled3823_zps8c8fc7f8.jpg
En dit waren mijn tips voor het reinigen van je gezicht! Dit is de manier die voor mij werkt, dat kan bij jou natuurlijk anders zijn. Vinden jullie zulke tips handig? En hoe reinigen jullie je gezicht? Laat het even weten in de comments!
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

5 reacties

  1. Handig artikel! Ik verwijder mijn make-up altijd met een reinigingsmelk of balsem, ideaal alles er in 1x af. Daarna een facewash om ook echt m’n huid te reinigen. Ik gebruik ook geen tonic, soms een beetje micellair water 🙂

  2. Met doekjes en philosophy purity made simple kom ik een heel eind. De rest doe ik eigenlijk niet zo vaak…:)

  3. Leuk artikel! Ik gebruik zelf eigenlijk nooit meer reinigingsdoekjes omdat ik het gevoel heb dat het niet goed genoeg schoonmaakt, maar voor late avonden is het wel handig 😉

Plaats een reactie