Heel mijn leven lang ben ik brunette geweest, tot een paar weken geleden. Ik besloot iets te doen, wat ik al veel langer wilde doen, namelijk mijn haar rood verven. Rood? Ja, rood. Niet oranjerood, ook niet knalrood, maar wel rood.
Nu een paar weken later ben ik goed gewend aan mijn rode haar. Ja, het begint al wat te vervagen, maar rood is het zeker nog wel. Mijn omgeving reageerde ook heel erg goed op mijn haarkleur, ‘het staat je goed’ heb ik meerdere malen gehoord. En ja, als vrouw houd je er van om zulke dingen te horen te krijgen.

Ik moet zeggen dat ik als redhead meer aandacht krijg als toen ik brunette was. In positieve zin. Misschien omdat de rode haarkleur toch nog altijd de minderheid vormt in de samenleving, tenminste in mijn omgeving. Mannen die je zien staan en even een praatje met je komen maken, mensen die je aanstaren (al weet ik niet of dat precies door mijn haar komt, of doordat ik weer een of andere gekke beweging –denk aan struikelen- maak). Ik maak het allemaal mee met mijn rode lokken.

Natuurlijk is het woord ‘ginger’ meerdere keren naar mijn hoofd geworpen, maar altijd bedoelt als grap, en ik kan daar wel om lachen. Want ja, momenteel ben ik gewoon een ginger.

Op het gebied van make-up zijn er ook wel wat veranderingen plaats gevonden met mijn rode haar. Zo staan een aantal kleurtjes oogschaduw een stuk minder mooi als eerst. Mijn wenkbrauwen vallen veel meer op dan eerst. Ook lijk ik een stuk bleker met mijn rode haar. Ik zou als het ware zo een vampier kunnen zijn zonder make-up en met verder alleen een beetje rode lipstick. Maar vampiers zijn momenteel toch in?

Mijn haar is het mooiste in de zon, dan is mijn haar echt rood. Het glanst en heeft een gouden gloed. En wat fijn dat net nu de zon zo schijnt, dan ga ik al snel de straat op en schud mijn haar lekker los.

Maar of ik mijn hele leven lang roodharig zou willen blijven weet ik niet. Maar voorlopig wel. Brunette zijn is mij altijd bevallen en daar liggen ook wel mijn roots. Maar voor nu vind ik mijn rode haar mooi en ben ik er trots op om een redhead te zijn!


Ik als roodharige. 

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

11 reacties

  1. Ik vind het je ook erg mooi staan, maar het is altijd een lastige keuze om te maken of je het ‘lang’ wil dragen of maar heel even!

  2. Ik vind rood mooi! Wil het zelf heel donkerrood verven, vind ’t gaaf.
    Ik ben heel mijn leven ook al brunette geweest 🙂

  3. Zie je alleen vd zijkant dus kan niet heel goed ‘beoordelen’ maar voor zover ik ’t kan zien; staat je GOED!!

Plaats een reactie