Vandaag heb ik weer een heerlijk recept voor jullie. Laatst ging ik weer koken en besloot een noedelsalade met komkommer en pindakaas te maken. Super simpel en erg lekker!
Het volgende heb je nodig voor 4 personen:
- Kipfilet (300 gram)
- Mienestjes
- Peultjes (200 gram)
- 1 citroen
- Gemberpoeder
- Pindakaas (2 el)
- Sojasaus (1 el)
- 1 komkommer
- 1 zakje bosui (3 stuks)
- Pinda’s, ongezouten (3 el)
Allereerst breng je een pan water met wat zout aan de kook. Laat vervolgens de kip in 20 minuten gaar worden. Kook ondertussen de mie 8 minuten in water. Giet het vervolgens af en laat het afkoelen onder koud stromend water.
Snijd de randjes van de peultjes af en kook ze in 3 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen onder koud stromend water. Pers de citroen en meng het met de gemberpoeder, pindakaas en sojasaus. Voeg 4 el water toe en meng het tot een gladde dressing. Meng ze door de mie en breng het op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer in plakjes en de kip in blokjes en meng ze door de mie. Voeg de bosui toe. Tenslotte bestrooi je het geheel met pinda’s en leg je de peultjes ernaast.
Eet smakelijk!
8 reacties
Lijkt me lekker!
ik ben geen fan van pindakaas, maar verder lijkt het me wel lekker 😀
Klinkt lekker! 🙂
Dit lijkt me heerlijk!
Ik denk niet dat ik het zelf erg lekker vind maar mijn moeder wel. Ga het haar vanmiddag eventjes laten zien haha 🙂
Oeeee heerlijkkk! klinkt echt mega lekker.. Dit ga ik even opslaan haha.
Dit ziet er serieus heel lekker uit!
Mjammie!