Iedereen houdt van taart. En omdat het vandaag mijn verjaardag is, heb ik een heerlijk recept voor een chocoladetaart. Want ja, wie houdt er nou niet van chocolade? Ik heb hem zelf al geproefd en ik vond hem heerlijk! Kijk snel mee wat je moet doen om deze taart te maken.

Het volgende heb je nodig:

  • 2 tabletten pure chocolade (a 100 gram), dus 200 gram in totaal
  • 225 gram zelfrijzende bakmeel
  • 100 gram boter
  • 4 el cacaopoeder
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 150 gram melkchocolade
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 1 beker slagroom


Als je al deze ingrediΓ«nten in huis hebt, kun je aan de slag! Verwarm allereerst de oven voor op 175 graden. Bekleed daarna de bodem van de springvorm met bakpapier. Je kunt de zijkanten nog even invetten met boter, zodat de taart straks extra goed loslaat. Zeef vervolgens het bakmeel, de cacao en een mespunt zout in een kom. Zet dit even aan de kant. Verwarm vervolgens de suiker, boter, de helft van de pure chocolade (100 gram) en 100 ml kokend water in een pan. Voeg de gecondenseerde melk toe. Verwarm alles op laag vuur tot een gladde massa. Voeg dit toe aan de kom met het bakmeel etc. Roer het vervolgens door tot een stevig geheel. Klop daarna de twee eieren los en voeg deze ook toe. Roer het vervolgens nog goed door.


Schenk het mengsel in de bakvorm en bak hem ongeveer 55 minuten in het midden van de oven. Je kunt door middel van een satéprikker controleren of hij goed gaar is. Steek hem in het midden en als hij er droog uitkomt, dan is de taart goed. Terwijl de taart aan het bakken is, doe je de rest van de pure chocolade en melkchocolade in een kom. Verhit de slagroom tot kook, schenk dit vervolgens in de kom erbij en laat de chocolade smelten. Als dit is gebeurd, klop je daarna met een mixer alles tot een glanzende massa. Zorg er dus voor dat het een beetje dikkig wordt. Laat daarna het chocolademengsel opstijven op kamertemperatuur. Neem de taart uit de oven en laat deze 30 minuten afkoelen in de bakvorm. Na een half uur haal je de taart uit de vorm en laat hem vervolgens nog anderhalf uur goed afkoelen. Als dit gebeurd is snijd je de taart horizontaal doormidden. Bestrijk daarna de bovenkant van beide helften met het chocolademengsel. Leg deze daarna weer op elkaar. Ten slotte maak je er één geheel van door het ook aan de zijkanten te bestrijken. En dan ben je klaar!


En als je dat gedaan hebt, is het dus smullen! Het smaakt een beetje naar een brownie, maar door de chocolade ertussen en eroverheen proef je af en toe gesmolten chocolade over je tong. Echt super lekker. Het kost wel wat uurtjes, maar dan heb je ook wat. Een aanrader is het zeker! Eet smakelijk!
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

23 reacties

    • Ik had je ook al op instagram gefeliciteerd trouwens, maar bij dezen nogmaals een fijne verjaardag!

  1. Aaaaah de taart ziet zΓ³ lekker uit! Met een lekkere dikke laag chocola zo te zien, jum! Gefeliciteerd! πŸ™‚

  2. Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik ben zelf nooit van de chocoladetaart. Vind het veel te machtig. Hoewel ik een keer zo’n lekkere taart bij de V&D op heb, maar die heb ik al jaren niet meer zien staan daar πŸ™

  3. Ziet er lekker uit ik was van plan om hem te maken maar je moet gecondoleerde melk hebben en dat kan ik nergens krijgen in mijn omgeving iemand een idee waar ze dir verkopen in de buurt van lansingerland?

Plaats een reactie