Ik ben dol op eten. En dan vooral lekker eten. Ik heb me voorgenomen om wat meer te gaan koken hier thuis en dan leek het me ook wel meteen leuk om er receptjes voor mijn site aan vast te plakken. Dus bij deze een recept. Een tijdje geleden maakte ik Gyros met tomaat en rijst. Super lekker, al zeg ik het zelf.
 Untitled2612_zps452e1461.png
Laten we eerst even kijken wat je hier voor nodig hebt (recept voor 4 personen):

  • Olijfolie
  • Witte rijst (300 gram)
  • Gyrosvleesreepjes (2 pakjes)
  • Tomaten (3)
  • Fijngesneden peterselie (3 el)

 Untitled2613_zps053a301e.png
Allereerst snijd je het vruchtvlees weg bij de tomaten en vervolgens snijd je de tomaten in kleine stukjes. Vervolgens verhit je de olie in een een pan. Voeg de rijst en tomaat toe en roerbak dit voor 1 minuut. Schenk daarna 750 ml heet water erbij en breng het geheel aan de kook. Schep het goed om. Doe de deksel op de pan en kook de rijst voor 10 minuten op een laag vuurtje tot het vocht is opgenomen.

 Untitled2615_zpsb533f075.png
Verhit vervolgens 2 el olie in een koekenpan. Voeg het vlees toe en bak dit in 8 minuten bruin en gaar. Regelmatig omscheppen. Als de rijst klaar is, schep je 2 el peterselie met peper en zout door de rijst. Verdeel de rijst over vier borden en schep het vlees erbij. Klaar!
 Untitled2614_zps21f069e2.png
Het is heel simpel te maken en heerlijk! Je hebt niet super veel ingrediënten nodig. Eet smakelijk!

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

10 reacties

Plaats een reactie