Ik ben dol op Mexicaans eten. Het liefst eet ik het iedere dag. Gister maakte ik voor het eerst zelf quesadillas en guacamole. Het was zo geslaagd dat ik jullie graag het recept voor dit heerlijke hoofdgerecht vertel.


Je hebt het volgende nodig voor vier personen:
♥ 8 tortilla wraps
♥ Taco kruiden
♥ 2 teentjes knoflook
♥ twee zakjes geraspte kaas
♥ zure room
♥ 3 cherry tomaatjes
♥ 2 paprika’s
♥ citroensap
♥ maïs (optioneel)
♥ avocado
♥ kip
♥ peper en zout


Als je het recept eenmaal onder de knie hebt, is het gerecht zo gemaakt.

Allereerst snijd je de kip in stukjes, of koop je kippenblokjes. Deze marineer je met de taco mix. Strooi het er flink overheen en verdeel het over de kip. Vervolgens pak je een pan, doe je er wat olijfolie in en bak je de kip tot hij gaar is. Ondertussen snijd je de paprika in kleine stukjes en maak je de knoflookteentjes fijn. Als de kip gaar is, haal je het uit de pan en laat je deze afkoelen in een kom of op een bord.


Bak vervolgens de paprika en knoflook in een pan tot het glazig wordt, haal het daarna van het vuur af. Ondertussen beginnen we aan de guacamole. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees in een kom en voeg hier een eetlepel zure room aan toe. Snijd vervolgens de cherrytomaatjes in kleine stukjes en voeg deze toe. Besprenkel het geheel met een beetje citroensap en voeg wat peper en zout naar smaak toe. Prak het geheel een beetje met een vork en klaar is je guacamole! Je kan hem nog iets pittiger maken door pepertjes of jalapeños toe te voegen.


Tijd om de quesadillas te maken! Doe een scheutje olie in een koekenpan en leg hier een tortilla wrap in. Strooi er vervolgens wat kaas over, zodat de hele bodem bedekt is. Voeg wat kip, paprika, knoflook en eventueel maïs aan toe. Let op dat je er niet te veel van alles op doet. De quesadilla moet niet te dik worden, want dan wordt het lastig met omdraaien. Als je alles erop hebt gedaan, strooi je er weer een laagje kaas overheen en leg je er vervolgens een tortilla wrap bovenop. Houd de quesadilla goed in de gaten, want hij wordt snel bruin. Zodra hij van de onderkant een beetje bruin en hartig wordt, draai je de quesadilla om door je hand op de bovenkant te houden en met een spatel de quesadilla om te flippen. Zorg ervoor dat de inhoud er niet uitvalt. Als de quesadilla goud bruin en hartig is en de kaas gesmolten is, is hij helemaal goed. Voor vier personen, herhaal je dit vier keer.


En dat is alles! Voeg er wat zelfgemaakte guacamole en zure room aan toe, en je kunt je quesadilla heerlijk eten. Ook een leuke tip voor bij een feestje, om ze dan in puntjes te serveren. Eet smakelijk!
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

7 reacties

  1. Een van mijn favoriete gerechten! Zelf doe ik ook nog altijd wat ui en knoflook door mijn guacamole, maakt hem wat lekkerder (avocado op zich vind ik namelijk niet lekker)

  2. Pingback: Personal | Een kijkje in mijn leven #62 - GlambeautyGlambeauty

Plaats een reactie