Dit artikel is geschreven door gastredactrice Danique. Een keer een wat ander artikel, maar hé het gaat om innerlijke beauty! 

De wintertijd is nu echt aangebroken. Dit betekent warme truien aan, bankhangen en vooral veel warm drinken! De meeste hier zullen ongetwijfeld dol zijn op warme chocolademelk en thee! En goed nieuws, vooral het laatste is ook nog eens erg goed voor je lichaam! Ik heb hier een aantal soorten kruiden thee op een rijtje gezet en de werking erbij gezet. Zo krijgt je lichaam ook een goede opkikker!

Venkel thee
Venkel thee is een beetje zoet van smaak en heeft ook een heerlijke geur! Deze thee is slijmoplossend en remt de bacteriegroei. Ook heeft het een verzachtende invloed op de luchtwegen en is het dorstlessend. Werkt erg goed als je veel moet hoesten of astma, kinkhoest of verkouden bent. Venkel zou ook je gezichtsvermogen verbeteren en helpen tegen de hik.

Kamille thee
Kamille thee heeft een erg zachte smaak. De meeste mensen houden wel van deze thee. Deze thee werkt erg rustgevend en heeft verlichtende effecten op de luchtwegen. Ook is deze thee goed bij huidirritaties en vermoeide ogen.

Groene thee
Vrijwel een van de bekendste thee is groene thee. Deze thee heeft een heerlijke zachte smaak. De thee is erg goed als je wilt afvallen. Door de groene thee stijgt je bloedsuiker niveau niet en worden vetcellen kleiner. Erg goed tijdens een dieet dus!
In groene thee zit cafeïne en anti-oxydanten (dit zijn vitamines die in staat zijn de schadelijke werking van radicalen te beperken. Deze radicalen zijn bv: kanker en hart –en vaatziektes) waardoor je bloedsuiker niveau niet zal stijgen.

Rooibos thee
Rooibos thee is een erg lekkere thee die voor veel dingen goed is. Het is erg goed als je last hebt van verschillende soorten allergieën (o.a. huisdieren). Ook deze thee is raak aan antioxidanten wat erg goed is voor de weerstand. Het vertraagt ook het verouderingsproces, wie wilt hier nou niet vroeg genoeg mee beginnen? Deze thee kan je ook erg goed drinken voordat je gaat slapen. Het bevordert namelijk de nachtrust. Tijdens het leren is deze thee ook erg goed, je concentratievermogen zal stijgen bij het regelmatig gebruik van rooibos thee.

Munt thee
Wie kent het tegenwoordig niet? Munt thee is een erg lekkere thee die vaak vers gedronken wordt, door middel van de blaadjes in heet water te leggen. Deze thee wordt ook wel maagkruid genoemd, geen toeval want de thee wordt veel gedronken voor het verzachten van maagproblemen. Ook bevordert het de eetlust en vermindert het de gevoelens van misselijkheid. Munt thee is ook erg goed te drinken tijdens ademhalingsproblemen. Zoals jullie misschien weten is tijdens een verkoudheid het erg goed om te stomen met pepermunt. Het drinken van muntthee heeft ongeveer dezelfde werking (maar zal minder snel gaan uiteraard).

En mijn favoriete thee:
Goede nachtrust thee van zonnatura
Dit is een thee op basis van pure biologische kruiden. Het is een thee van onder andere citroenmelisse, valeriaan en kamille. De thee is een beetje zoetig van smaak en werkt heel erg ontspannend. De thee zorgt ervoor dat je lichaam ontspant en je even tot rust komt, ook bevordert het je slaap. Vandaar ook de naam: goede nachtrust. NB: mensen met een hoge bloeddruk moeten deze thee niet te veel drinken.

 

Wat is jullie lievelings thee?

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

6 reacties

  1. Mijn absolute favoriete thee is verse muntthee, met de nadruk op vers, met echt van die blaadjes erin, niet alleen een theezakje 😀 Love it 🙂

Plaats een reactie