Begin dit jaar kocht ik samen met mijn vriend onze allereerste auto. Ja, dat is echt wel een mijlpaal. Er gaat namelijk een wereld voor je open! Je kunt gaan en staan waar je wilt, en er is niets fijner dan dat gevoel van vrijheid ervaren. Maar als je een eerste auto gaat kopen, zijn er wel wat dingen waar je aan moet denken. Ik zet ze voor je op een rij.

1. Bepaal van tevoren wat voor een auto je wilt

Wat ik bij onze zoektocht heel erg merkte, is dat wij niet echt een bepaalde auto zochten. We keken dus een beetje wat er in onze prijsklasse online kwam, om daar vervolgens op te reageren. Maar soms zagen we door de bomen het bos niet meer! Het is daarom aan te raden om van tevoren al te bepalen voor welk merk en welke soort auto je wilt gaan. Wordt het een kleine auto, een stationwagen of een ruime vierzits?

2. Check de autoverkoper

Ik vond het enorm belangrijk dat we onze auto bij een betrouwbaar persoon of betrouwbare garage kochten. Het viel me op dat sommige garages auto’s wel voor een hele scherpe prijs aanboden, terwijl deze vrij nieuw waren en weinig kilometers op de teller hadden. Verdacht, aangezien er voor dezelfde soort auto’s bij anderen veel meer werd gevraagd. Check dus van tevoren even waar je een afspraak maakt om te komen kijken en Google ook zeker de partij. Koop je particulier? Ga dan vooral op je gevoel af en vraag naar de officiële boekjes. Tip: neem iemand mee die veel verstand heeft van auto’s (mocht je dat zelf niet hebben).

3. Regel een autoverzekering

Ben jij een trotse bezitter van je nieuwe auto? Dan is het zaak om zo snel mogelijk een autoverzekering te regelen! Zonder verzekering mag jij namelijk nog niet in de auto de weg op (je mag zelfs de auto niet op de openbare weg parkeren). Er zijn veel verschillende verzekeringen te vinden, waarbij je ook zeker een goedkope autoverzekering kan afsluiten! Bespaar je mooi weer geld, wat je kan gebruiken voor de benzinekosten 😉

4. Schaf een basisuitrusting voor je auto aan

Een auto komt natuurlijk helemaal leeg. Dat betekent dat je er zelf nog een aantal dingen in moet leggen die onmisbaar zijn in een auto. Deze zijn vooral belangrijk voor je eigen veiligheid. Koop daarom bijvoorbeeld een veiligheidshamertje, veiligheidshesjes, een parkeerkaart en een gevarendriehoek.

5. Regel rechtsbijstand

Het is belangrijk dat je met een goed gevoel de weg op gaat. Daarom raad ik je ook aan om rechtsbijstand te nemen. Rechtsbijstand is een aanvullende dekking op je autoverzekering waarmee je juridische hulp krijgt wanneer je schade zelf moet verhalen bij de tegenpartij. En het hoeft helemaal niet veel te kosten om dit af te sluiten. Je hebt namelijk al rechtsbijstand voor € 1!

Wat was jouw eerste autootje?

Dit is een advertorial.

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

1 Comment

  1. Handige tips. Moet zeggen dat ik zelf ook gewoon random op zoek ben gegaan en een dag later een redelijk nieuwe Ford Ka (nieuw model ook) heb gekocht terwijl ik eigenlijk dacht dat ik met een heel oud bakje thuis zou komen haha. Ik heb niet bij particulieren gekeken, want ik vond betrouwbaarheid inderdaad ook heel belangrijk!

Plaats een reactie