Misschien hebben jullie het gemerkt, gisteren had ik een heel groot probleem met mijn site. Ik was namelijk gehackt. Toen ik dit zag schrok ik heel erg. Mijn eerste gedachte was dat ik alles kwijt was. Ik heb meteen mijn host gemaild, maar die konden me eigenlijk niet verder helpen zonder backup. En tja, ik was zo dom om geen backup te hebben van mijn website…
Pink3c_large

Gelukkig was daar Céleste, die meteen hulp bood. Haar man Ed is erg thuis in dit soort problemen en bood meteen aan om te kijken. Dat vind ik echt ontzettend aardig! Ik heb helemaal geen verstand van dit soort zaken en was al helemaal in paniek geraakt. Ik kon toch niet 2,5 jaar aan werk zomaar opeens kwijt zijn?

Ed heeft meteen een backup gemaakt van alle artikelen, widgets, plugins etc. Het was een veilig idee dat hij die had opgeslagen. Ik had nogmaals mijn host gemaild of zij me ook niet konden helpen, maar ze zeiden dat ze geen bruikbare backup hadden omdat de hack er al blijkbaar langer op zat maar later pas geactiveerd werd. Heel jammer dat ze verder ook geen hulp boden.

Vanaf toen heeft Ed alles gedaan. Hij heeft alles eraf gegooid en wordpress opnieuw geinstalleerd. Toen heb ik nogmaals aan mijn host gevraagd of ze me konden helpen, dit keer omdat ze de SQL file moesten restoren. Dat hebben ze gelukkig wel gedaan en toen kon Ed verder. Binnen no time stonden daar mijn oude, vertrouwde artikeltjes weer. Ik was nog nooit zo blij geweest om ze te zien!

Mijn layout kwam terug en ik paste nog wat dingen aan en toen was Glambeauty herboren. De laatste paar artikels van de afgelopen dagen waren helaas verloren, maar die heb ik snel voor jullie herschreven. Ik vind het wel erg jammer dat de comments weg zijn (ook bij het introductie filmpje), dus als jullie misschien nogmaals je zegje willen doen zou ik dat erg leuk vinden.

Ben je op mijn site geweest terwijl hij gehackt was? Wees niet bang! Er kan niks gebeuren met je eigen computer, site of iets dergelijks. Het is geen verspreidend virus en het is nu helemaal verdwenen van mijn site. Wees dus niet bang om mijn site te blijven bezoeken en gewoon gezellig te reageren.

Ik heb wel erg veel geleerd van dit avontuur. Vanaf nu backup ik mijn site iedere week en pas ik regelmatig mijn wachtwoorden aan. Waarschijnlijk is de hacker binnen gedrongen via een thema dat ik ooit eens op de wordpress site had gedownload. Pas daar dus mee op! Pas ook op met plugins, want via daar kunnen ze ook komen. En zorg ervoor dat je een moeilijk wachtwoord hebt met veel tekens.

Ik bedank Ed nogmaals heel erg voor zijn hulp, zonder hem had ik het nooit zo terug gekregen!

Vanaf nu ga ik natuurlijk gewoon weer knallen voor Glambeauty en ik hoop dat jullie de site ook nog steeds blijven volgen!

Liefs,
Danique

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

24 reacties

 1. Wat fijn om te horen dat alles weer geregeld is, dan kan ik gelukkig weer op deze site komen kijken! 🙂 veel liefs, oud klasgenootje Laura

 2. Oei gelukkig maar dat alles weer is opgelost! (Ik kwam gister namelijk op je site en was ook bang dat er iets met mijn laptop zou zijn nu, haha.)
  Heel lief dat je zo goed geholpen bent!

 3. Oei!! :O Ik moet ook maar ’s een back up maken dan ….
  Anyways: fijn dat het is opgelost 😀 Hulde aan Ed!

 4. Hartstikke fijn dat Ed je zo goed geholpen heeft! Ben blij dat alles weer goed is gekomen 🙂

  Liefs, Esmée

 5. Graag gedaan meis, was een hele klus maar toch gelukt. Wel vreemd van die laatste paar artikelen, die hadden we echt in de db gezien. maar ja het was iig nie veel dat je kwijt bent.

  Van de week leer ik je nog wel hoe je dat met die backup doet.

  laters,
  Ed

 6. Jeetje wat erg dat je gehackt was. Gelukkig dat alles nu weer goed is door de hulp van Céleste en Ed!

 7. Wat fijn dat de problemen zijn opgeslost, ik word altijd zo zenuwachtig als mijn site niet doet zoals hij normaal doet dus brrr, & inderdaad getverdikkie dat er mensen zijn die alles maar willen slopen/kapot maken in dit geval met een virus:(

  Maar verbaas me ook over de slecte service van je hosting zeg, snap dat ze niet alles kunnen maar een beetje hulp bieden kan geen kwaad neem ik aan

 8. Ik schok mij dood toen ik op je site was! Echt superbalen! Je hebt mij wel wakker geschud hoor, ik moet een moeilijker wachtwoord bedenken en de site regelmatig backuppen!

 9. Wow dat was vast en zeker schrikken! Maar gelukkig is het opgelost, lijkt me echt vreselijk. Ik moet ook maar snel even een backup maken.

 10. Op dat soort momenten besef je echt dat je niet zonder je site kan & dat je er heel blij mee bent! Ik snap je gevoel, want ben zelf ook mijn site kwijt geraakt! Heel vervelend is dat, maar oooooooh I’m happy for you! Echt fijn dat je Glambeauty weer hebt zoals ie was!

 11. Wat vervelend! En wat fijn dat je site weer de oude is.. 🙂 En hier kunnen we allemaal van leren.. Bedankt Ed!

 12. Super ed haha! Wat fijn dat je site het weer doet. Het zag er maar griezelig uit!

 13. Ik schrok mij ook dood toen ik je site bezocht! Dan wordt je wel even wakker geschud, alles goed beveiligen! Wat fijn dat Ed gelijk wilde helpen, en dat je site er nu weer helemaal super uit ziet! 😀

Plaats een reactie