Als je een festival bezoekt denk je natuurlijk al weken van tevoren na over een mooie outfit. Wordt het een zomerjurkje, jumpsuit of toch maar een lange rok om die melkflessen te bedekken? Bij een zomerse outfit hoort natuurlijk een lekker kleurtje, maar een kleurtje opbouwen is met dat weer in Nederland nog best lastig. In dit artikel lees je hoes je snel een mooi egaal kleurtje krijgt op een veilige manier.

Quick tan
De snelste manier om een kleurtje te krijgen is spray tan. Hierbij verkleurd je huid zelf niet, maar spray je het kleurtje erop. Wellicht dat je deze manier van bruin worden direct associeert met de worteloranje huid van reality sterren als Snooki en JWoww, maar gelukkig mag je zelf bepalen welke tint je neemt en kun je dus ook voor een veel subtieler en meer natuurlijke kleur gaan. Bovendien voldoen Europese salons in tegenstelling tot Amerikaanse salons aan de maximale veiligheidsvoorschriften. Het voordeel aan een spray tan is dat je direct resultaat hebt en op de dag van het feestje zelf nog een mooi kleurtje hebt. Het is niet aan te raden er regelmatig één te nemen, maar voor een keertje is het een perfecte oplossing.

Doe-het-zelf
Geen zin om geld uit te geven aan een salon? Smeer jezelf dan een avond van tevoren in met zelfbruiner. Zelfbruiners klinken chemisch, maar er bestaan een aantal merken die natuurlijke zelfbruiners op de markt hebben gebracht, waardoor het een stuk minder slecht is voor je huid én het milieu. Je kan de crème het beste de avond van tevoren aanbrengen. Dit omdat er vaak een sterke lucht aan zit en de crème 6 uur de tijd nodig heeft om zijn werk te doen. Voor het mooiste resultaat neem je van tevoren een douche en scrub je al je dode huidcellen eraf. Smeer jezelf vervolgens gelijkmatig in en wacht een uurtje met aankleden, totdat de crème goed is ingetrokken. Kruip daarna lekker onder de wol en je wordt wakker met een prachtig kleurtje.

Zonnen

Natuurlijk bruin
Wanneer het zonnetje dan toch een keertje schijnt, haal jij natuurlijk direct je bikini achter uit de kast om een dagje bakken aan het strand. Juist omdat dit soort dagen jammer genoeg vrij uniek zijn in Nederland, wil je het maximale uit zo’n dag halen. Logisch, maar pas wel op dat je niet te fanatiek wordt en te lang blijft liggen. Knalrode benen zijn niet veel beter dan spierwitte benen en natuurlijk slecht voor je huid. Een handige tool om dit te voorkomen is de app Sunburn Timer. Voorzie je Samsung of iPhone van goede bescherming en leg je toestel naast je neer. In de app geef je aan welke kleur je huid heeft en welke factor zonnebrand je gebruikt. Vervolgens laat de app je zien hoe lang je met en zonder insmeren in het zonnetje mag blijven liggen om egaal bruin te worden en niet te verbranden. Daarnaast staat de app vol handige tips voor het verzorgen van een verbande huid, mocht het toch mis gaan. Dus, voorzie je telefoon van een iPhone 5s hoesje of OnePlus One hoesje in de kleurtjes van je bikini en tan in stijl!

Inside out
Het vereist wat meer geduld dan voorgenoemde methodes, maar je kan ook een mooie kleur opbouwen door het eten van bijvoorbeeld wortels, tomaten en rode paprika. Deze voedingsmiddelen bevatten namelijk het stofje carotenoïde. Dit stofje zorgt ervoor dat de bovenste laag van je huid verkleurd. Naast deze groenten zorgen ook verschillende soorten noten en havermout ervoor dat de kleursynthese wordt gestimuleerd, dankzij het stofje koper. Ga dus tijdens je dagje festival op zoek naar een healthy food kraampje en bestel een wortel sapje en maaltijd met noten of havermout, dan wordt je nog sneller bruin!

Welke methodes gebruik jij om sneller bruin te worden?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met E. de Waal. Foto’s: Librestock.

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

Plaats een reactie