Nagels lakken
Ga je op sollicitatiegesprek, op date of voor de eerste keer je schoonouders ontmoeten? Dan wil je indruk maken! Een stevige handdruk hoort daar natuurlijk bij, maar droge en ruwe handen niet. Je hand is het eerste wat je iemand toereikt bij een eerste ontmoeting en is dus eigenlijk je visitekaartje. Zorg er daarom voor dat je ze goed verzorgd!

Mooie nagels
Hoe mooi je outfit ook is, met afgekloven nagels kom je al snel onverzorgd voor de dag. Zorg er daarom voor dat je altijd je nagels mooi vijlt en polijst. Een handige tool hiervoor is bijvoorbeeld de Velvet Smooth van Scholl. Dit fijne apparaatje vijlt en polijst je nagels binnen no-time en voorziet ze tevens van een mooi glanzend laagje, waardoor nagellak eigenlijk overbodig is. Mocht je nagels hebben die snel breken, dan is het wel verstandig om ter versteviging een blanke lak aan te brengen. Neem daarnaast altijd voor de zekerheid een vijltje mee in je tas, portemonnee of bijvoorbeeld Galaxy S5 cover, zodat je in geval van nood snel de schade kunt beperken.

Maak het af
Natural nails zijn mooi, maar voor een feestje of speciale outfit wil je natuurlijk iets bijzonders. Je kunt hierbij gaan voor een veilig kleurtje, maar leuker is het natuurlijk om eens iets nieuws uit te proberen. Kies bijvoorbeeld voor een hippe marmer print of ombre look of experimenteer met grafische vormen. Daarnaast zijn metallic lakjes helemaal hot dit jaar. Ga een rustig een middagje zoeken op internet of Pinterest voor inspiratie en voorzie je handen van een frisse, nieuwe look.

Verzorgde handen
Verzorgde handen

Behalve je nagels, is het minstens zo belangrijk om je huid te verzorgen. Ruwe handen zijn natuurlijk niet bepaald aantrekkelijk op een eerste date! Zorg dat je ze eerst lekker scrubt om alle dode huidcellen te verwijderen. Smeer vervolgens een (overdreven) dikke laag handcrème op je handen en laat dit ongeveer een kwartiertje intrekken. Je kunt dit ook doen voor het slapen gaan en met handschoentjes aan gaan slapen. Als je wakker wordt, zullen je handen super zacht aanvoelen!

Accessoires
Natuurlijk wil je je mooie handen extra accentueren met wat opvallende accessoires. Ga voor een paar mooie statement ringen in opvallende kleurtjes of hou het rustig en combineer wat smalle ringetjes met een mooie nude nagellak. Behalve sieraden is het ook leuk om andere accessoires te combineren bij de kleur van je nagels, zoals bijvoorbeeld je telefooncover. Heb je net een nieuwe Huawei P9 Lite? Dan heb je deze waarschijnlijk continu in je handen. Lak je nagels in dezelfde kleur als je Huawei P9 Lite hoesje en bel in stijl!

Welke nagellak draag jij het liefst?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met E. de Waal. Foto’s: Librestock.

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

Plaats een reactie