Ieder jaar verheug ik me weer op Halloween. Puur en alleen omdat ik dan al mijn make-up en schminkspullen weer uit de kast kan trekken en helemaal los kan gaan om een gruwelijke look te maken. Vorig jaar werd ik een skelet, en het jaar daarvoor had ik wel een heel groot ongeluk gehad… Dit jaar werd het totaal iets anders! Ik toverde mezelf om tot een pin-up zombie girl. Benieuwd hoe ik dit voor elkaar kreeg? Lees dan snel verder!

Ik heb voor deze look enkel een schminkpalette gekocht bij de Action. Verder heb ik gewoon make-up uit mijn eigen stash gebruikt, dat gaat prima. Ik probeer deze looks altijd te maken met spullen die je al in huis hebt, veel voordeliger.


Allereerst heb ik de basis voor de wonden aangebracht. Dit doe ik altijd met tissues, ja gewoon tissues. Haal het bovenste laagje er af zodat je nog maar één laag overhoudt. Deze scheur ik dan in stukjes en die plak ik vervolgens met wimperlijm op mijn huid. Je kunt de wond zelf zo groot maken als je wilt. Breng een aantal laagjes aan zodat je echt textuur erin krijgt.

Vervolgens heb ik mijn huid groen gemaakt met de schmink die ik kocht. Dit was even een klusje aangezien ik mijn hals ook mee moest nemen. Als de schmink is aangebracht ga je schaduw in je gezicht aanbrengen. Zombies zijn dood, dus dit mag best heftig en donker. Ik heb er voor gekozen om met paars en zwart te shapen. Dit geeft toch wel die ‘dode’ uitstraling.


Op mijn ogen heb ik zwarte oogschaduw aangebracht en een dikke winged eyeliner. Mijn wenkbrauwen heb ik ingekleurd met mascara(!) zodat ze extra donker zijn. Mijn wonden heb ik ingekleurd met paarse en zwarte oogschaduw. Daarnaast heb ik een rode, matte lipgloss gebruikt om de wonden van bloed te voorzien. Als je dit met je vinger er op dept, lijkt het net oud bloed. Breng ook wat ‘vers’ bloed aan door de lipgloss niet uit te wrijven na het aanbrengen. Ik heb ook wat rondom mijn mond aangebracht en op mijn lippen.


En dat is de basis voor deze Halloween look! Je kunt het zelf natuurlijk zo overdreven en zwaar maken als je zelf wilt. Ik vind het heerlijk om gewoon aan de gang te gaan met make-up en ik zie wel waar ik uitkom. Ik probeer zo min mogelijk met voorbeelden te werken, zodat je je eigen fantasie extra goed kunt gebruiken. Mocht je nog vragen hebben over deze look, stel ze dan vooral in de reacties! Happy Halloween….

Doe jij aan Halloween?
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

8 reacties

Plaats een reactie