Halloween is een van mijn favoriete feestdagen van het jaar. Ook al vier ik het nooit, ik pak ieder jaar uit met een uitgebreide Halloween look. Ik vind het geweldig om in de weer te zijn met make-up en dan vooral als ik mezelf zo eng mogelijk mag maken. De afgelopen jaren maakte ik al diverse Halloween tutorials en dit jaar bedacht ik weer wat nieuws!

Photo from glambeautynl
Ongeveer een week geleden plaatste ik bovenstaande foto op Instagram. Ik kreeg zoveel leuke reacties dat ik deze look natuurlijk ook op mijn website moest plaatsen.

Wanneer ik een Halloween look maak, probeer ik altijd zoveel mogelijk producten te gebruiken die ik thuis al heb liggen. Ik heb vaak geen zin om nog extra spullen aan te schaffen – of die te gaan zoeken. Bovenstaande look heb ik ook weer gecreëerd met voornamelijk make-up producten die we allemaal wel in huis hebben. Het enige wat je eventueel moet kopen is nep bloed en witte schmink. Kun je beiden gewoon vinden bij van die opruimingswinkels of verkleedwinkels, en anders online. O, én wimperlijm, mocht je dat niet in huis hebben.

Bij deze look gebruik ik een techniek die ik al een aantal jaren gebruik voor mijn Halloween looks. Het idee voor mijn look was dus als volgt: de onderkant van mijn gezicht zo schminken dat het lijkt alsof mijn schedel zichtbaar is. Als je schedel zichtbaar is, betekent dit dus dat je huid op die plek weg is. Daarom wilde ik een bloederige overgang van mijn gewone huid naar de ‘schedel’, zodat het lijkt alsof mijn huid daar kapot is gescheurd waardoor je de schedel ziet.

Allereerst heb ik de bovenste helft van mijn gezicht gewoon normaal opgemaakt. Ik heb foundation aangebracht, mijn wenkbrauwen gedaan en een ooglook gemaakt. Dit kun je doen zoals jij zelf wilt. Vervolgens ben ik begonnen met het bloederige deel. Mijn truc hiervoor? Pak een tissue en scheur hier de bovenste laagjes vanaf (als het meerdere lagen heeft). Plak deze reepjes vervolgens met wimperlijm op je gezicht zodat er een textuur ontstaat. Herhaal dit een paar keer, zodat je verschillende laagjes op je gezicht plakt. Wanneer de lijm is opgedroogd, ga ik aan de slag met een pincet. Ik trek de tissue een beetje uit elkaar waardoor er ‘gaten en spleten’ ontstaan. Breng vervolgens een laag foundation aan, zodat de tissues dezelfde kleur krijgen als je huid.

Dan is het tijd voor de schedel. Later gaan we verder met de wond. Bij de schedel is het belangrijk dat je een goed dekkende, witte schmink hebt. Deze breng je over het onderste deel van je huid aan. Ik heb gewoon heel mijn gezicht wit gemaakt, omdat je hier prima met zwart overheen kan gaan. vervolgens heb ik mijn neus voor een deel ingekleurd met een zwarte gelliner. Ja, that’s right, ik gebruik gewoon een zwarte gelliner voor alle details op mijn gezicht. Die dekt beter dan zwarte schmink die ik in de buurt kon vinden. Nadat ik mijn neus heb ingekleurd, begin ik aan de lijnen op mijn wangen. Hierbij kun je gewoon zelf kijken wat mooi is, maar probeer schaduw te creëren waardoor het lijkt alsof er echt gaten in je gezicht zitten. Wanneer je dit hebt gedaan, kun je aan de mond en tanden beginnen. Tot slot heb ik nog wat zwarte lijntjes op mijn kin aangebracht zodat het niet helemaal egaal is.

Wanneer je schedel klaar is, ga je verder aan de slag met de wond. Eerst maak ik de wond wat paarser en creëer ik schaduw met oogschaduw. Je wilt dat je huid er bont en blauw uitziet, want je huid is natuurlijk héél pijnlijk en geïrriteerd. Vervolgens ga je lekker aan de slag met het nep bloed. Mocht je dit nou niet hebben, dan kun je ook prima een rode lipgloss (zonder shimmer) gebruiken. Dit heb ik vorig jaar nog gedaan. Ik heb het bloed over de hele wond verdeelt en op sommige plekken een beetje gedept. Dit vond ik het meest natuurlijke effect geven.

En dat is alles! In totaal ben ik denk ik ruim 2 uur met de look bezig geweest. Het is wel even een werkje, maar dan heb je ook echt een enge Halloween look. Ga jij dit jaar nog Halloween vieren, zo ja, hoe ga jij je opmaken?

 

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

8 reacties

  1. Ja, gaaf gedaan hoor! Wij doen niks met Halloween. In het dorp is een Halloweenoptocht voor kinderen, misschien krijg ik daar nog niets van mee. Maar verder niks 🙂

Plaats een reactie