Jippie! Eind deze maand is het alweer Halloween. Mijn favoriete feestdag wat betreft make-up. Ook dit jaar heb ik me weer goed uitgeleefd. Ik ging dit keer voor een wandelend skelet. Vandaag vertel ik jullie hoe ik dit heb gedaan.

Wat ik meestal eigenlijk doe bij een Halloween look, is een inspiratiefoto zoeken. Dit keer was dat deze:
Zoals je ziet is het niet identiek, maar dat maakt het juist leuk vind ik!


Vervolgens ga ik eerst het grove werk doen. Ik begon met het wit maken van mijn gezicht. Hier gebruik ik gewoon clownsschmink voor. Vervolgens poeder ik het een beetje af met een witte poeder, anders glijdt het weer gemakkelijk van je gezicht af. Vervolgens doe ik eerst de neus, het makkelijkste. Ik maak eerst een omtrek met een zwart oogpotlood. Vervolgens heb ik hem ingekleurd met zwarte oogschaduw en ben eroverheen gegaan met zwarte gelliner (ja, gelliner). Waarom? Omdat gelliner een soort ‘wet look’ heeft.


Na mijn neus waren mijn ogen en wenkbrauwen aan de beurt. Belangrijk is dat je je wenkbrauwen zo ver mogelijk weg werkt. Ik heb hele opvallende wenkbrauwen van mezelf, maar het is toch aardig gelukt om ze te camoufleren. Ik heb eerst een ronde cirkel om mijn oog+wenkbrauw heen getrokken. Daarna heb ik met een oogpotlood mijn wenkbrauwen zwart ingekleurd. Vervolgens ben ik weer hetzelfde te werk gegaan als bij mijn neus.


Daarna kwam voor mij het moeilijkste gedeelte, de mond. Ik ben eerst begonnen met de vlakken naast mijn mond. Die heb ik een beetje de vorm gegeven als de inspiratie foto. Daarna ben ik aan de lijnen op mijn mond begonnen (let op: gebruik hier ook weer een witte basis). Het kan zijn dat je soms uitschiet en dat je dan een grijze vlek krijgt. Ga er dan gewoon weer even met witte schmink overheen en weg is de vlek! Tot slot heb ik op mijn gezicht nog wat lijnen aangebracht en vervaagd. Zo creëer je wat schaduw.


Vervolgens ben ik dus begonnen aan mijn lichaam. Ik wilde het eerst zoals op de foto doen, maar dat was vrij lastig. Dus heb ik standaard ‘botten’ getekend. Ook hier heb ik weer een beetje met schaduw gewerkt. Tot slot heb ik als extra drie vingers voorzien van botten. Dit was een beetje improviseren, maar van ver af is het best goed gelukt. Ik heb niet alle vingers gedaan omdat ik de overloop wel grappig vond.


En dit was mijn Halloween look van 2013! Schroom niet om hem na te maken. Het is toch hartstikke tof als je zo op een halloweenfeestje verschijnt? Ik heb dit jaar helaas geen halloweenfeestje, maar anders was ik sowieso zo gegaan. Misschien moet ik zelf maar eens een feestje organiseren…

Doe jij aan Halloween?
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

24 reacties

  1. Heel erg tof! Vind vooral de tweede resultaat foto mooi. Ik heb helaas ook geen halloweenfeestje, dat zouden we echt meer moeten doen in Nederland!

  2. Supertof! Dit wil ik ook nog eens doen binnenkort, ik heb al zoveel inspiratie op internet gevonden. Maar helaas geen persoon die foto’s maakt of geschminkt wilt worden.

  3. Deze look is je zoooo goed gelukt he Danique? Ik word bijna bang voor je! Gruwelijk goed gedaan! ;D

  4. Pingback: Beauty | Halloween look 2014: Pin-up Zombie Girl |

Plaats een reactie