Al een hele tijd wil ik eyelooks maken voor Glambeauty. Ik vind het alleen ontzettend lastig om oogschaduw perfect op de foto te krijgen. Tot ik de fotocursus bij Patty volgde. Sindsdien weet ik eindelijk hoe dit moet. Vandaag heb ik dus de allereerste stap-voor-stap ooglook voor jullie. Ik wilde deze keer voor een basic look gaan, die iedereen gemakkelijk na kan maken. Maar om het geen saaie look te maken, voegde ik wat paars toe! De foto’s zijn helaas niet allemaal hetzelfde belicht, maar dat komt dus omdat het voor de eerste keer was! Op het eind krijg ik een beetje door hoe ik het beste licht heb. Enjoy!


Nadat ik alle make-up op mijn gezicht heb aangebracht, ga ik aan de slag met de ogen. Zorg er eerst voor dat je een goede oogschaduwbasis hebt aangebracht. Zo blijf je make-up de hele dag op z’n plek zitten.


Dan beginnen we met de oogschaduw! Allereerst breng ik een mooie bruine/gouden kleur aan op het gehele bewegende ooglid. Dit mag best slordig, daar zie je later toch niks van!


Vervolgens breng ik een donkerbruine kleur aan in mijn crease aan met een rond kwastje. Breng deze ook een beetje over de oogschaduw aan in de buitenste ooghoek.


Dan is het tijd voor kleur! Ik heb gekozen voor paars, omdat ik vind dat dat mijn groene ogen extra laat spreken. De paarse kleur breng ik vrij heftig aan. Ik breng hem aan met een crease kwast en breng deze ook boven mijn crease aan. Zorg er ook voor dat deze ook weer op de buitenste ooghoek wordt aangebracht. Zoals je kunt zien trek ik de kleur ook vrij ver door naar binnen. Nu lopen de kleuren nog niet zo mooi in elkaar over, maar daar gaan we dadelijk voor zorgen!


Vervolgens breng ik de paarse kleur met een klein, plat kwastje ook onder mijn oog aan. Het mooiste is als je het paars van onderen naar boven laat doorlopen. Ik trek het paars onder mijn oog niet helemaal door naar de binnenste ooghoek. Daar breng ik de bruine/gouden kleur nog een keer aan die we als eerste hebben gebruikt.


Dan is het tijd om alles te gaan blenden! Je ziet al meteen dat het mooier in elkaar overloopt. Ook breng ik een shimmer highlighter aan onder mijn wenkbrauw en in mijn ooghoek. Dit om het nog iets specialer te maken!


Tijd voor eyeliner. Meestal zet ik eerst met een oogpotlood een dun zwart lijntje dicht langs mijn wimperrand. Dit doe ik meetal als ‘basis’ voor de vloeibare eyeliner. Op mijn waterlijn breng ik een wit oogpotlood aan om mijn ogen optisch groter te laten lijken.


Dan breng ik mijn eyeliner aan! Ik gebruik hier een vloeibare eyeliner met een viltentip voor. Die vind ik zelf het fijnste in gebruik. Zoals je ziet begint hij vrij dun en wordt steeds iets dikker. Ik laat hem altijd schuin aflopen, omdat ik dat mooi vind bij mijn oogvorm.


Maak je look af met je favoriete mascara!


En dan is je ooglook klaar! Zo’n look heb je binnen 10 minuten gemaakt. Super mooi voor overdag.


Tot slot nog even een full face look met de oogschaduw! Zoals je kan zien is deze ontzettend draagbaar voor naar je werk of naar school.

Voor deze full face look heb ik de volgende producten gebruikt:
♥ Collection long lasting perfection concealer, 2 light
♥ Lioele Triple the Solution BB Cream (review)
♥ Sephora Compact powder, 20 light
♥ Sleek Face Form palette, Fair > alleen de bronzer (review)
♥ HEMA Blusher, 01 (review)
♥ Catrice eyebrow set
♥ Urban Decay eyeshadow Primer Potion, original (review)
♥ MUA Trio eyeshadow, Innocence (review)
♥ Catrice Liquid Metal eyeshadow, We’re the inner purple (review)
♥ Essence long lasting eye pencil, Black fever
♥ Catrice Kohl Kajal pencil, 040 white
♥ HEMA Waterproof eyeliner
♥ Maybelline Lash Stiletto mascara
♥ Maybelline Colorsensational Luscious lipgloss, Cherry Bloom (review)

 

Ik ben benieuwd wat jullie van de Brown & Purple eyelook vinden. Vinden jullie het leuk en handig als ik vaker stap-voor-stap looks maak?
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

24 reacties

  1. Prachtige ooglook, de oogschaduw is echt zo mooi! En ik vind dikke eyeliner ook mooi, je kan het ook goed hebben met je oogopslag, je ziet bij jou vrij veel ‘ooglid’ als je je oog open hebt haha. Maar ik zou hem wel ietsje verder doortrekken denk ik.

  2. Heel mooie look! Leuk dat het gelukt is om foto’s te maken, dat is inderdaad niet heel gemakkelijk!

  3. Erg mooi! 🙂 Is het bewust dat je je eyeliner zo ‘vroeg’ stopt?

Plaats een reactie