Ruim een jaar geleden lanceerde Dove de Purely Pampering Nourishing Body oil. Ik test deze sinds een tijdje uit en was erg benieuwd naar het product. Eigenlijk gebruik ik niet zo vaak olie voor mijn huid, maar ik wilde een keer wat anders proberen dan bodylotion of -butter.

Dove heeft twee varianten, de Shea Butter & Warm Vanilla en de Pistache Cream & Magnolia.


De verpakkingen hebben een schroefdop met een kleine opening. Op zich werkt dit prima, maar een pompje was nog fijner geweest! Ik vind de verpakkingen van Dove er altijd mooi en strak uitzien.


De Pistache Cream & Magnolia vind ik een erg prettige variant. Deze is vrij doorzichtig en voelt wat dunner aan dan de andere body oil. Na het aanbrengen, trekt hij vrij snel in. Dat vind ik echt mega belangrijk, omdat het anders zo vervelend is om ’s ochtends te smeren. Ik vind de geur erg lekker! Niet te overheersend, maar je ruikt hem wel prima. Ik merk na gebruik dat mijn huid meteen straalt en er gevoed uitziet.


De structuur en substantie van de Shea Butter & Warm Vanilla is heel anders dan de vorige. Deze voelt een stuk dikker aan en trekt daardoor iets minder snel in. Alsnog kun je dit product in de ochtend smeren. Deze laat wel een laagje achter op de huid, waardoor je hem nog even blijft voelen. Ik denk dat deze heel erg geschikt is voor de droge huid, vanwege de shea butter. Voor mij is hij dan ook heel erg fijn. De geur vind ik heerlijk! Dit is duidelijk mijn favoriet van de twee.


Links zie je de shea butter variant en rechts de pistache. Zoals je kan zien is de shea butter wat dikker. Wil je even snel een olie gebruiken voordat je gaat? Dan raad ik pistache aan. De shea butter vind ik meer iets voor ’s avonds, vlak voordat je naar bed gaat. Dan kan hij de hele nacht goed intrekken, waarna je huid ontzettend zacht aanvoelt.


Al met al vind ik de Dove Purely Pampering Nourishing Body Oils prettige producten. Dit zijn eigenlijk de eerste huidoliën die ik getest heb en ik vind dat ze mijn huid goed voeden. De pistache variant vind ik iets voor tussendoor, om even snel te gebruiken. De shea butter is perfect als je huid wat meer voeding nodig heeft, bijvoorbeeld in de wintermaanden. De Dove Purely Pampering Nourishing Body Oils kosten €9,99 per stuk en zijn verkrijgbaar bij diverse drogisterijen.

Deze producten heb ik ontvangen ter review, lees mijn disclaimer hier.
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

4 reacties

  1. Lijken me ontzettend fijne producten.. Alleen of ik de prijs nou passend vind, ik weet het niet..

  2. Ik heb hier een paar keer naar staan kijken, lijken me wel fijn alleen vind 10 euro wel duur hoor

Plaats een reactie