Het verzorgingsmerk Matis heeft pasgeleden de verpakkingen van de Réponse Jeunesse lijn veranderd. De producten uit deze lijn zijn ervoor bedoeld dat huidveroudering zolang mogelijk wordt uitgesteld en vertraagd wordt. De reden dat het merk de verpakkingen heeft veranderd, is om een jongere doelgroep aan te spreken. Vandaag vertel ik jullie wat ik van drie producten uit deze lijn vind.
De Reponsé Jeunesse-lijn van Matis bestaat in totaal uit 12 producten. Hierboven zie je drie producten: een gezichtscrème, een cleansing foam en een moisturising serum.

Ik denk dat Matis er goed aan heeft gedaan om de verpakkingen te vernieuwen. Ik vind de nieuwe paarse verpakkingen van de producten echt super mooi. Vooral de crème en het serum voelen heel luxe aan. De cleansing foam komt in een plastic verpakking, wat toch iets minder luxe oogt.

De Matis Essential Cleansing Foam is een schuimende cleanser die het gezicht reinigt. Meestal gebruik ik deze ’s avonds, vlak nadat ik mijn make-up heb verwijderd en voordat ik crème aanbreng, maar af en toe gebruik ik het product ook in de ochtend. Met een beetje warm water reinig ik mijn gezicht, die daarna echt heerlijk schoon aanvoelt. De cleansing foam bevat onder andere paarse orchidee en geconcentreerd rozenwater. Hij is geschikt voor alle huidtypes. Zelf ben ik daar altijd een beetje sceptisch over, aangezien ik een zeer gevoelige huid heb. Toch moet ik zeggen dat ik geen last heb van een geïrriteerde huid na gebruik van de cleansing foam, heel erg positief dus!

In de Matis Reponsé Jeunesse-lijn zitten een aantal verschillende crèmes. Eén daarvan is de Climatis crème, die bescherming biedt tijdens het wisselend klimaat. Ik test deze producten nu al een aantal maanden. Ik begon in september en inmiddels is het november, dus kun je wel zeggen dat het klimaat sterk is veranderd. Wanneer het kouder wordt, krijg ik altijd meer last van een droge huid, maar ik moet zeggen dat het dit jaar heel erg is meegevallen. Ik denk dat dat mede komt door het gebruik van deze producten. Hij hydrateert mijn huid heel erg goed en ruikt echt heerlijk! Mijn vriend zegt altijd dat ik lekker ruik wanneer ik deze crème heb aangebracht. Je kunt deze crème zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken. Ik vind hem vrij vet en dik, dus gebruik ik hem enkel ’s avonds voor het slapen gaan. De crème bevat onder andere MS3P, kokum boter en shea boter.

Tot slot testte ik ook de Matis Optimal Moisturising Serum. Dit product gebruik ik onder de crème, nadat mijn gezicht ’s avonds is gereinigd. Het is een intensief hydraterend serum en ik merk dat mijn huid sinds gebruik veel soepeler en zachter is. Ik denk dat het vooral komt door de combinatie van de drie producten dat mijn huid zo prettig aanvoelt. Dit serum is de extra boost die mijn droge huid vaak goed kan gebruiken. Ik kan het dan ook zeker aanraden als jij (’s winters) last hebt van een droge of gevoelige huid. De serum bevat onder andere hyaluronzuur, paarse orchidee en cranberry extract. Hij is geschikt voor alle huidtypen.

Ik ben positief verrast door de producten Réponse Jeunesse van Matis. Ze voelen ontzettend luxe aan en zijn echt heel erg prettig voor mijn huid. Normaal heb ik altijd last van mijn huid bij de weersovergang van zomer naar winter, maar dit jaar doet mijn huid het heel goed dankzij deze producten. De producten van Matis zijn wel wat lastiger te verkrijgen. Op deze site kun je zien waar het bij jou in de buurt wordt verkocht.

Deze producten heb ik ontvangen ter review, lees mijn disclaimer hier.

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

5 reacties

  1. Dat serum lijkt me fijn. Toch vraag ik me af of je al zo jong met het tegengaan van huidveroudering bezig moet zijn.

    • Danique Reageer

      Het is niet zozeer noodzakelijk, maar ik denk dat het geen kwaad kan om je huid de juiste verzorging te geven. Als het dan huidveroudering vertraagd, is dat alleen maar mooi meegenomen!

  2. Pingback: Beauty | Opgemaakte producten februari 2016 - Glambeauty

Plaats een reactie