Ik vind MUA (Makeup Academy) een ontzettend leuk budget proof merk. Ik had nog een aantal producten in mijn review-kast liggen die nodig eens behandeld moesten worden. Vandaag een review van vijf producten van MUA.

Ik vind het uiterlijk van MUA veschillen per product. Ik vind de bronzer echt een prachtig design hebben, maar de lipstick vind ik juist weer heel goedkoop ogen. De palettes vind ik er ook altijd mooi uitzien voor de budget prijs die je ervoor betaalt!


Het MUA Matte palette in Ever After (€7,49) bevat 10 matte oogschaduws. Ik vind matte oogschaduws heel erg fijn omdat deze perfect zijn voor overdag! De kwaliteit van de oogschaduw van MUA verschilt per kleur. De oogschaduw kruimelt een beetje, dus daar moet je mee oppassen. Ik heb meerdere palettes van MUA in mijn bezit (Undressed, Heaven and Earth & Undress me Too) en die vind ik kwalitatief beter. Maar dat kan er ook door komen dat die palettes shimmer oogschaduws bevatten.


Ik ben niet heel erg onder de indruk van de bovenste rij. Het pigment valt een beetje tegen, ze zijn amper duidelijk op mijn huid. Je kunt ze op zich wel opbouwen, maar onderling lijken deze kleuren ook erg op elkaar.


De onderste rij kleuren vind ik een stuk beter! Niet allemaal zijn ze super gepigmenteerd, maar je kunt ze wel goed opbouwen. Doordat de kleuren niet te heftig zijn, is dit palette perfect om een look voor overdag mee te creëren.


De MUA Undress Your Skin Baked Bronze (€4,99) wilde ik al heel erg lang. Nu heb ik hem eindelijk in mijn bezit. Waar ik vaak bang voor ben bij bronzers met shimmer is dat het al snel too much is. Ik merkte na het swatchen dat dit een overspray is. De eerste keer is de bronzer dus mega shiny, maar daarna is het minder. Er zit nog wel shimmer in maar je lijkt niet direct een discobal. Wel breng ik deze bronzer met een stippling brush aan zodat het een mooi, subtiel effect geeft. Ik vind dit een heel mooi product!


Zo ziet de bronzer eruit na de eerste keer swatchen, met redelijk veel shimmer. Dit wordt dus wel iets minder bij het tweede gebruik.


Deze knalroze lipstick is de MUA Matte lipstick in Pouty Pink (€3,49). Ik val maar meteen met de deur in huis, deze lipstick vind ik niks! Hij is heel fel en ik vind het product niet fijn aanbrengen. Ze zijn heel stroef, voelen na het aanbrengen plakkerig aan, maar drogen tegelijkertijd ook mijn lippen uit. Heel vreemd, maar ik vind het niet prettig. Daarnaast trekt deze kleur enorm in de lijntjes, waardoor je het meteen ziet als je lippen een beetje droog zijn. De lipstick is niet heel dekkend, ik had hem knal roze verwacht, maar je kunt hem eventueel wel opbouwen. Je moet dan wel flink smeren, wil je de gewenste kleur krijgen.


Zoals je kan zien is Pouty Pink vrij transparant!


Ik ben altijd op zoek naar een perfect zwart oogpotlood voor op mijn waterlijn. Hierboven zie je de MUA Intense Colour Eyeliner in Jet black (€1,79). Wat ik leuk en handig vind, is dat er in de dop van deze eye liner een puntenslijper zit. Het oogpotlood voelt heel zacht aan en geeft veel zwart af op mijn huid. Op de waterlijn is hij ook goed zwart. Wel gaat hij vrij snel van de waterlijn af, wat ontzettend jammer is. Op de huid daarentegen blijft hij goed zitten. Hij is mooi zwart en budget proof. Dat vind ik echt een pluspunt.


Zoals je kan zien is hij heel erg goed gepigmenteerd en mooi zwart!


Tot slot testte ik de MUA Lash Boom Volume & Length mascara (€4,99) uit. Deze zou volgens de verpakking moeten zorgen voor volume en lengte. Het borsteltje is vrij apart. Het is een plastic borsteltje met korte stekeltjes. Het begin is smal en op het eind zit een breed bolletje. Deze mascara vind ik helaas niet zo goed. Hij doet echt niks voor mijn wimpers. Mijn wimpers worden niet langer en worden ook niet zo zwart. Daarnaast is de substantie niet prettig. Op het borsteltje zitten mini klontjes die daardoor in je wimpers terecht komen. Ook vind ik het borsteltje niet prettig werken, omdat het bolletje al snel tegen je huid komt waardoor je vlekjes krijgt. Jammer!


Hierboven heb ik een look gemaakt met alle producten. Ik vind vooral het oogschaduwpalette erg mooi voor een dagelijkse look. De lippenstift is niet mijn ding. De bronzer vind ik prachtig en zoals je kan zien doet de mascara weinig voor mijn wimpers.


Ik zou het oogschaduwpalette, de bronzer en het oogpotlood (mits je deze gebruikt op de huid en niet op de waterlijn) aanraden. De mascara en lippenstift kun je, naar mijn mening, beter laten liggen. MUA is te koop bij de Kruidvat.

Heb jij iets van bovenstaande producten geprobeerd? Untitled2628_zpsbba40ed1.png

 

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

7 reacties

Plaats een reactie