Een merk wat mij niet heel erg bekend is is T. LeClerc. Onlangs kreeg ik de kans om een product van dit merk uit te proberen, namelijk een losse poeder. Wat ik vooral heel opmerkelijk vond aan dit product, is dat de kleur van de poeder roze is. Roze, ja echt!


In 1881 opende de beroemde apotheker Theophile LeClerc zijn eigen apotheek in één van de meest prestigieuze delen van Parijs, vlakbij La Madeleine. Een lange lijn schilders en artiesten behoorde tot zijn familie en hij was zelf ook een kunstliefhebber. Daarnaast experimenteerde hij veel met schoon- heidsproducten en cosmetica. Het eindresultaat is zijn losse rijstpoeder, herkenbaar aan de lichte textuur en verbazingwekkende finesse.


Allereerst moet ik even complimenten geven over de verpakking. Je merkt het meteen dat je een luxeproduct in huis hebt. De poeder komt in een doosje en is verzegeld met een sticker. Om de poeder open te maken moet je de sticker en het lint verwijderen en vervolgens kun je de deksel van de poeder af halen. Als je de deksel van de poeder af haalt, zie je een dun roostertje. Deze heb ik meteen weggegooid aangezien dit heel erg dun was, en amper poeder doorliet. Ik denk niet dat hij het lang had volgehouden. Een nadeel hiervan: je moet direct met je poederkwast in de poeder. Dit kan er nog weleens voor zorgen dat je knoeit, maar hier moet je gewoon voorzichtig mee omgaan.


Wat ons natuurlijk direct opvalt, is dat de poeder roze is van kleur. Dit maakt verder niets uit voor je gezicht, het is namelijk een translucent powder. Ik koos trouwens voor de kleur ‘Chair Ambrée’, die wordt als volgt omschreven: Roze/beige kleur met een vleugje oker. Geschikt voor iedere huidskleur en geeft een gezonde gloed. Wat ik gelijk heel ideaal vond hieraan, is dat hij voor iedere huidskleur geschikt is. Zo zit je nooit te klooien of de kleur goed is voor jouw huid of niet. T. LeClerc heeft hiernaast ook nog een hele hoop andere kleuren poeders, die allen een andere werking hebben. Wat ook belangrijk is om op te merken: T. LeClerc test niet op dieren en de producten bevatten geen parabenen.


Ik vind de poeder erg fijn. Mijn gezicht krijgt er een hele mooie, gezonde gloed door. Hij matteert mijn foundation erg goed en blijft lang zitten. De poeder voelt erg zacht aan. Wel moet je opletten dat je niet te veel poeder op je kwast doet, want dan kun je gaan knoeien.

T. LeClerc is een salonmerk en daardoor wat moeilijker verkrijgbaar. Via Google zijn salons te vinden in jouw buurt die het merk verkopen. De T. LeClerc Losse poeder in Chair Ambrée kost €35,00.
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

3 reacties

  1. Ziet er mooi uit. Ik heb een nude mono oogschaduw van dit merk. Leuk om dit merk eens voorbij te zien komen.

Plaats een reactie