Vandaag ga ik jullie wat vertellen over twee Beauty UK palettes, die ik alweer een tijdje in mijn bezit heb. Beauty UK is een budgetmerk dat verkocht wordt in Engeland. Ik laat jullie twee verschillende palettes zien. Een eyeshadow palette en een eyeshadow & eyeliner palette.


Ik vind de verpakkingen van Beauty UK er eerlijk gezegd wel een beetje cheap uitzien. Maar goed, dat is niet erg want je betaalt ook niet veel voor deze palettes. Wat ik wel erg leuk vind is dat er onder de applicator een spiegeltje zit. Super handig voor wanneer je het palette ergens mee naartoe neemt.


Links zie je het eyeshadow palette in de kleur 01 Pastels. Hierin zitten tien verschillende pastelkleurige oogschaduws. Daarnaast zie je het eyeshadow & eyeliner palette in 02 Amazon.


Wat me direct opviel toen ik ze voor het eerst gebruikte, was dat er redelijk veel pigment af komt voor zo’n goedkoop palette. Ze kruimelen wel een beetje, maar als je daarbij oplet, kan er niet veel verkeerd gaan. Je kunt de kleuren goed opbouwen. Ook zijn de kleuren zijn goed met elkaar te combineren. Wel vind ik dat het Pastel palette wat kleurtjes heeft die veel op elkaar lijken. Dat is vooral het geval bij de lichte kleuren.


Het Pastel palette bevat vrij veel kleur. Meer kleur dan ik normaal gewend ben. Er zitten heel veel verschillende kleuren in, maar wat ik dus net al zei is dat de lichte kleuren soms iets van elkaar weg hebben. Alle kleuren in het palette bevatten shimmer, dus als je daar niet van houdt, kun je dit palette beter skippen. Ik vind het wel leuk om op z’n tijd shimmer kleuren te dragen!


Hier heb ik even alle kleuren geswatched. Wat me meteen opvalt is dat de donker bruine kleur mega gepigmenteerd is. Ik vind dit ook de mooiste kleur uit het palette. De twee lichte kleuren links lijken wel erg op elkaar. Verder zijn de kleuren een beetje mwah.


Dan het andere palette. Het eyeshadow & eyeliner palette in de kleur Amazon. Het leuke aan dit palette is dat je zes oogschaduws krijgt en twee eyeliners. Super handig als je een keer weinig spullen kan meenemen. Dit palette bevat toch voornamelijk rood/bruine tinten. De eyeliners zijn zwart en bruin, super draagbaar dus. Het pigment van dit palette vind ik beter dan het andere palette. Maar dat komt misschien omdat dit over het algemeen wat donkerdere kleuren zijn.

Wat me vooral heel erg verbaasde zijn de eyeliners. Ze zijn echt ontzettend creamy en je kunt ze goed opbouwen. Ook zit er een kwastje in het palette met twee zijdes. Het oogschaduw kwastje is drie keer niks, maar het eyeliner kwastje daarentegen is echt heel erg prettig. Leuke bijkomstigheid dus.


Wauw, check dit dan! Ik vind dit palette echt tien keer mooier dan het pastelkleurige palette. Alle kleuren zijn verschillend en geven goed kleur af. Zelfs de highlighter in dit palette is goed gepigmenteerd. De eyeliner kun je heel goed opbouwen en met het kwastje zo dun of dik mogelijk maken als je zelf mooi vindt.


De palettes onderling verschillen dus wel een beetje qua kwaliteit en pigment. Het Pastel palette is leuk als je wat lichtere kleuren zoekt, maar het pigment is niet denderend. Het Amazon palette daarentegen vind ik echt een aanrader. De kleuren zijn mooi gepigmenteerd en je krijgt er ook nog eens twee eyeliners bij. Ik zou dus wel weten welke ik zou kiezen. Beauty UK is helaas niet in Nederland verkrijgbaar. Wel kun je het kopen in de webshop van het merk.

Beauty UK Eyeshadow Collection, 01 Pastel – £3,99
Beauty UK Eyeshadow Collection, 02 Amazon – £3,99
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

18 reacties

Plaats een reactie