Een nieuw product in het assortiment van Catrice, is de made to stay longlasting eyeshadow. Ook wel een creamy eyeshadow, die meestal gebruikt wordt als basis. Ze doen de meeste mensen ook wel denken aan de paint pots van MAC, ik heb daar verder geen ervaring mee. Ik nam twee kleurtjes die me wel mooi leken mee. Ik heb de kleuren 040 Lord of the blings en 050 Metall of honor. Wat komt Catrice toch altijd met geweldige namen!

Ik vind het uiterlijk van de potjes wel mooi, gewoon simpel en duidelijk wat het is. Er zijn zes kleuren waar ik er twee van heb. Deze leken me erg fijn, omdat ik de kleuren goed kan gebruiken onder bruine oogschaduw, wat ik vaak draag. Het is verder gewoon een potje met een draaideksel, die goed afsluit, wat denk ik wel belangrijk is, anders droogt het product uit.

Links zie je Lord of the blings en rechts Metall of honor. Beide erg bruikbare kleurtjes, alleen is metall of honor meer geschikt voor smokey looks. Naast dat je dit product als oogschaduw en als basis kan gebruiken, kun je hem natuurlijk ook als eyeliner gebruiken! Gewoon een klein, smal kwastje pakken en een lijntje trekken dat werkt prima. Nu naar het product zelf. Het is echt een zacht product, die goed te blenden is. Hij is echt heel erg goed gepigmenteerd, wat heel fijn is. Als je hem als basis gebruikt, laat hij je oogschaduw kleuren nog beter uitkomen. Ze blijven ook heel erg goed zitten, toen ik de swatches eraf wilde halen, moest ik hard schrobben. Mijn oogschaduw creast vrijwel niet bij dit product dus echt een aanrader! Het enige nadeel is dat je met je vinger in het potje moet, en hij heeft een vrij hoge hand, dus is het soms moeilijk om er oogschaduw uit te halen. Vooral met lange nagels is dit een minpunt.

Zoals je ziet zit het met het pigment wel snor. De oogschaduws voelen lekker zacht aan, en blijven goed zitten.

Pluspunten:

 • Leuke verpakking
 • Voelen zacht aan
 • Blijven goed zitten
 • Je kunt ze voor meerdere dingen gebruiken (oogschaduw, basis, eye liner)
 • Verkrijgbaarheid
 • Prijs (€3,49 per stuk)

Minpunten:

 • Je moet heel diep in het potje met je vinger, smalle opening
Ik ben dus erg tevreden over de Catrice made to stay longlasting eyeshadows. Ik vind ze mooi, ze zijn voor meerdere dingen bruikbaar en ook nog lekker goedkoop. Ik vind ze leuk werken, misschien koop ik de andere ook nog wel. Ze kosten €3,49 per stuk, en zitten vanaf nu in het vaste assortiment van Catrice. Catrice is te koop bij de kruidvat.
Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

13 reacties

 1. Ik hou niet zo van die creamy oogschaduws, bij mij gaan ze altijd creasen! De kleuren zijn wel erg mooi zeg!

  Overigens zijn er in totaal 6 kleuren, waarvan er 3 nieuw in het assortiment zitten 😉

 2. Metall Of honor heb ik ook, die bevalt me erg goed!
  Ik wil die andere 2 eigenlijk ook graag nog halen haha. Lord of the blings lijkt me erg mooi om als highlighter te gebruiken in de binneste ooghoeken, nice!

Plaats een reactie