De mascara’s met meerdere stappen zijn tegenwoordig helemaal in. Catrice komt ook met een budget variant op de markt. Namelijk de evolution to revolution mascara. Deze mascara heeft twee verschillende looks. Ik was wel benieuwd, dus nam ik deze mascara laatst mee.

Het uiterlijk van de mascara vind ik wel mooi. Hij is gewoon zwart, en de draai delen zijn een andere kleur. Voor de rest oogt hij niet heel erg goedkoop.


Je hebt dus twee looks. Look 1 zorgt volgens Catrice voor subtiel volume en een natuurlijke wimperstijl, terwijl look 2 zorgt voor intens volume en spectaculaire wimpers. Nou dat wil ik graag uitproberen Catrice! Je hebt eenzelfde borsteltje, maar bij look 2 zit er meer mascara op dan bij look 1.


Het borsteltje van look 1, een vrij dun borsteltje waarmee je erg precies kunt werken. Zoals je ziet zit er geen klodder mascara op.


Het borsteltje van look 2. Hij lijkt groter en dikker, maar het is gewoon hetzelfde borsteltje. Wel zit er bij look 2 meer mascara op.

Maar werkt het fijn? Ik vind look 1 erg subtiel en mooi voor overdag, hij scheidt mijn wimpers goed en laat geen klonters achter. Wel is hij minder zwart dan look 2. Look 2 is wel iets klonteriger dan look 1, maar hij maakt mijn wimpers ook dikker en zwarter, leuker voor ’s avonds. Al met al vind ik beide looks wel leuk, maar ze zijn niet super mooi. Look 1 is iets te subtiel, en look 2 is juist weer te dik. Maar, het kan ook aan mij liggen, voor een ander kan hij misschien perfect werken.


Mijn oog zonder mascara.


Mijn oog met look 1 (dit vind ik de mooiste look bij mij).


Nogmaals zonder mascara.


Met look 2, geeft een beetje een spinnenpoten effect helaas.

Pluspunten:

 • Leuk idee
 • Mooie verpakking
 • Je kan kiezen welke je fijn vindt
 • Look 1 vind ik wel mooi
 • Verkrijgbaarheid
 • Prijs (€4,49)

Minpunten:

 • Look 2 geeft een spinnenpoten effect

Al met al vind ik dit een leuke mascara, maar een echt hebbending is het niet. Ik gebruik ook alleen look 1, dus kan ik ook gewoon een normale mascara kopen. Maar ik moet toegeven, het is leuk om een keer te proberen. De Catrice evolution to revolution mascara is nu verkrijgbaar bij de Kruidvat voor €4,49, volgens mij blijft hij in het vaste assortiment, maar dat weet ik niet zeker.

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

12 reacties

 1. Ik ben er nog niet helemaal van overtuigd.. Doe dan maar de AllRound mascara of de lashes to kill variant!

 2. De stap 2 vind ik echt helemaal niks, wat een spinnenpoten! Deze mascara laat ik in de winkel liggen..

 3. Op zich look 1 is mooi ja, maar 2 vind ik toch ook minder. Maar wel een goeie budget mascara, lijkt mij:D

 4. Jammer dat look twee geen mooi effect geeft 🙁 Heb dan toch liever een andere mascara, vind het nogal nutteloos om deze nu te kopen als ik weet dat ik niks met look twee zal doen 🙂

Plaats een reactie