Zoals jullie misschien we weten ben ik afgelopen zomer naar London geweest. Daar kwam ik een Smokey Eyes palette van Collection tegen (voorheen Collection 2000). Ik was eigenlijk wel heel erg benieuwd naar de kwaliteit van dit budget palette, dus stopte ik hem in mijn winkelmandje.

Ik vind de verpakking er wel leuk uitzien. Hij is niet super en een beetje kinderlijk. Maar oké, voor dat bedrag is het wel prima. Hij is verder van karton en er zit een magneet waardoor hij goed sluit.


Wat ik wel een leuk extraatje vind, is dat er op de achterkant een ‘how to use guide’ staat. Het is gewoon een standaard look die er gecreëerd wordt, maar het is zeker handig voor dames die nog wat minder ervaren zijn met make-up.


In het palette zitten in totaal 9 kleuren, je zou dus in principe drie verschillende looks kunnen creëren. Natuurlijk hoef je jezelf daar niet aan te houden, je kant het palette ook gewoon lekker door elkaar gebruiken. Eén kleur in het palette is anders, dat is namelijk een creameyeshadow. Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom ze die ertussen hebben gedaan. Van mij hadden ze daar nog wel een mooie derde highlighter kunnen doen. Het palette bevat verder vrij draagbare kleuren. Natuurlijk zitten er wat donkerdere kleuren tussen omdat het een smokey eyes palette is, maar je kunt er ook makkelijk een dagelijkse look mee creëren. Toen ik de kleuren voor het eerst ging swatchen, was ik aangenaam verrast. Vooral de donkere kleuren zijn mega goed gepigmenteerd. De zwarte kreeg ik naderhand zelfs moeilijk van mijn hand af. De creameyeshadow vind ik een beetje jammer, puur omdat ik het niet gebruik. De kleuren verder zijn allemaal heel erg leuk en ook vrij goed gepigmenteerd. Ook kruimelen ze bijna niet, dus dat vind ik zeker een pluspunt.


Hier heb ik de kleuren per rij geswatcht. Op dezelfde volgorde als in het palette. Zoals je kunt zien is het pigment helemaal niet slecht. Het is eigenlijk een heel handig palette om mee te nemen. De creameyeshadow zou je trouwens wel prima als basis kunnen gebruiken.


Voor deze ooglook heb ik de middelste rij gebruikt. Zoals je ziet kun je er een hele mooie ooglook mee creëren die geschikt is voor overdag.


Ja, ik vind het Smokey Eyes palette erg leuk voor zijn prijs. Voor het geld krijg je toch aardig wat pigment en leuke kleuren. Heel erg handig voor onderweg. Je kan er een prima smokey eye mee creëren. Mocht je hem tegenkomen in Engeland, is het zeker de moeite waard om er eens naar te kijken.

Collection Smokey Eyes palette – £4,19
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

14 reacties

  1. deze palette had ik bijna gekocht een tijdje geleden in Engeland, nu echt balen dat ik dat niet gedaan had haha

  2. Ligt het aan mij of lijken de kleuren erg op elkaar bij de swatches? Ik vind het wel een super leuke palette en vooral de vormgeving! Mooi look ook 🙂

    • Danique Reageer

      Nee de kleurtjes lijken in sommige opzichten wel op elkaar. Maar toch zijn ze anders als je ze aanbrengt! Ik denk dat het vooral door het licht komt 🙂

Plaats een reactie