Een tijdje geleden kwam ik bij de Douglas reinigingsproducten van hun eigen merk tegen. Ik had deze eigenlijk nog nooit gezien en ook nog nooit voorbij zien komen op blogs. Dus was ik er wel erg benieuwd naar geworden. Naast hele grote flessen, hadden ze ook wat kleinere verpakkingen staan. Ideaal om uit te proberen. Vandaag vertel ik jullie er wat meer over.
 photo Untitled3576_zpsce43888d.jpg
Ze hadden veel verschillende producten staan maar ik nam de volgende drie mee: de Gentle Eye Make-up Remover, de Silky Cleansing Milk en de Purifying Cleasing Water.

 photo Untitled3577_zps8c3855a6.jpg
Even voor de duidelijkheid, dit zijn dus XS verpakkingen, je hebt ook XL verpakkingen.

 photo Untitled3584_zps28f2a6e9.jpg
Allereerst wil ik jullie iets vertellen over de Gentle Eye Make-up Remover. Als jullie mij al langer volgen, weten jullie dat ik dol ben op de standaard oogmake-up remover van de Kruidvat. Toch werd ik er erg nieuwsgierig naar om deze te testen.

 photo Untitled3585_zpsf4f96c0e.jpg
Zoals je wel kan zien is het product gescheiden. Er zit namelijk olie in deze oogmake-up remover. Ik vind dat zelf niet zo’n probleem, maar voor mensen die dit te vettig vinden, kunnen deze remover beter overslaan. Al moet ik zeggen dat hij helemaal niet zo’n vette laag achterlaat. Voordat je het product gebruikt, moet je hem even goed schudden. Hierdoor mengt het product zich en kun je het gebruiken.

 photo Untitled3586_zps2a30c331.jpg
Ik ben echt onder de indruk van dit product. Hij haalt met een simpele beweging de oogmake-up van mijn ogen af. Ook laat hij geen vlekken rondom de ogen achter. Ik hoef maar twee keer met het watje over mijn oog te gaan, en alle oogschaduw, eyeliner en mascara is er af. Dat vind ik echt een groot pluspunt. Ook irriteert het product mijn ogen niet. Deze is heel erg fijn!

 photo Untitled3581_zpsf558ec80.jpg
Dan testte ik ook nog de Silky Cleansing Milk uit. Over dit product ben ik wat minder te spreken. Op zich is het een prima reinigingsmelk, maar mijn huid raakt er echt geïrriteerd door. Hij haalt mijn make-up goed af, dus daar is niks mis mee. Maar zodra de melk als het ware intrekt, begint mijn huid te trekken en te jeuken. Ik moet gelijk een nat washandje over mijn gezicht halen om het te laten stoppen.

 photo Untitled3580_zps24534680.jpg
Heel erg jammer, maar het kan ook gewoon aan mijn huid liggen. Ik heb een hele gevoelige en droge huid. Voor jou kan dit product wel weer heel fijn zijn, want het werkt verder prima.

 photo Untitled3582_zps6de69582.jpg
Tot slot de Purifying Cleasing Water. Eerst wist ik niet precies wat dit nou inhield, maar volgens mij is het gewoon een milde tonic. Dit product gebruik je als allerlaatste om dat laatste restjes van je make-up weg te halen. Ik vind het een prima product. Hij haalt inderdaad de laatste restjes make-up van mijn gezicht af, maar of het nou zoveel toegevoegde waarde heeft? Ik weet het niet. Het is wel een goed alternatief als je niet tegen tonics kan (net als ik).

 photo Untitled3583_zps96eac704.jpg
De Cleasing Water is fijn voor meiden die een gevoelige huid hebben en een vervanger zoeken voor een tonic.

 photo Untitled3578_zpsbbe4a54d.jpg
Over het algemeen ben ik dus zeer tevreden over deze producten uit de reinigingslijn van Douglas. Vooral de Gentle Eye Make-up remover kan ik aanraden. De Silky Cleansing Milk werkt persoonlijk voor mij niet heel fijn, maar hij haalt wel goed de make-up af. De Purifying Cleansing Water is een leuk product als extra, maar geen must-have. Deze XS-verpakkingen kosten €2,99 per stuk. De grote versies kosten rond de 10 euro.

Douglas Gentle Eye Make-up Remover
Douglas Silky Cleansing Milk
Douglas Purifying Cleansing Water
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

9 reacties

  1. Lijken me fijne producten! Ik heb er al wel eens bij staan kijken maar ga ze nu toch maar eens testen 🙂
    X

  2. Pingback: Beauty | Opgemaakte producten februari 2015 - GlambeautyGlambeauty

Plaats een reactie