Een tijdje geleden kwam ik in Duitsland een BB Cream van Essence tegen. Nieuwsgierig als ik was, nam ik hem mee. Ik heb hem nu een tijdje getest. Vandaag laat ik jullie weten wat ik er van vind.

De Essence BB Cream komt in drie kleuren. Ik nam de kleur 01 Universal op de gok mee. De verpakking is vrij simpel, wel moet je oppassen met de opening. Het kan zijn dat je wat BB Cream morst in je dop, dus kijk ook uit dat je niet te veel op je gezicht doet.


De BB Cream is zeer dekkend en geeft veel kleur af. Wel is het een beetje jammer van de kleur. De kleur ‘Universal’, waarvan je zou denken dat hij wel goed is voor bijna iedereen, is ten eerste erg donker. Voor mijn huid zou hij misschien nog net in de zomer gaan. Maar toch zou ik hem niet dragen. En de reden daarvoor is dat hij naar oranje toe neigt. Mijn huid heeft een gele ondertoon, dus in dat opzicht zou de BB Cream mij helemaal niet zo raar staan. Maar deze heeft echt een duidelijke oranje ondertoon, wat toch een beetje jammer is.


Ik vind het vooral jammer omdat de BB Cream wel ontzettend goed dekt. Oneffenheden zijn binnen no-time verdwenen. Wel moet je oppassen dat je niet té veel gebruikt, want dan ben je voorzien van een dikke plamuurlaag. Ik vind deze BB Cream eerlijk gezegd ook meer naar een foundation neigen dan een BB Cream. De BB Creams die ik gewend ben zijn wat dunner. Maar dat vind ik zeker geen negatief punt. Vooral als je wat meer dekking nodig hebt is dat ideaal.


Links draag ik geen enkele vorm van make-up en rechts draag ik enkel de BB Cream. Ik vind de structuur van de BB Cream wel fijn aanvoelen, het is alleen jammer van de kleur. Op de foto valt het misschien nog niet zo goed op, maar op de foto daarboven zie je toch echt wel dat hij donker is. Ik ben benieuwd hoe de andere kleuren eruit zien, want verder is het best een prima product.


Jammer dat de Universele kleur van Essence niet echt universeel is. Hij is duidelijk te oranje en te donker voor de meeste meiden met een lichte huidskleur. Het product verder werkt wel prima. Hij verdeelt goed, laat geen gekke strepen achter en droogt mijn huid ook niet uit. Het product kent dus zowel minpunten als pluspunten. Mocht de kleur geschikt zijn voor je huid, dan is het product wel aan te raden.

Essence all-in-one BB Cream, 01 Universal – €3,99
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

16 reacties

  1. Oh wat leuk! ik wist niet eens dat essence dathad! Goed dat je dat verschil laat zien ook! Best groot.

  2. Ik schreef er al eens over, maar ik zweer bij de goedkope Miss sporty BB Cream. Verkrijgbaar in 3 kleuren en dun! Hij dekt super als een dunne laag.
    Toch zou ik deze ook best kopen 🙂

  3. Weet je welke BB cream je eens zou moeten testen, die van Oriflame! Ik (en veel van mijn klanten) zijn er he-le-maal lyrisch over! Goede dekking, mooie kleuren en ook nog eens spf30 zonder een vette laag op je gezicht!

  4. Ja altijd jammer van die te donkere kleuren! Staat je wel mooi deze kleur op de foto, daar likt het precies goed te zijn!

  5. Jammer dat hij te donker is, vooral omdat hij verder zo fijn is! Alleen ik hou ook niet zo van die doppen, ze zijn zo onhandig haha

  6. Zelf heb ik deze BB cream ook gehad. Hij dekte wel goed, maar ik vond hem toch niet zo fijn. Ten eerste was hij te donker, en gaf een beetje een oranje gloed. Ongemerkt gebruik je toch teveel van deze cream, en hij voelde bij mij plakkerig aan, ook nog na afpoederen.

Plaats een reactie