Jullie zagen ze al voorbij komen in een shoplog, de producten van de nieuwe LE van Essence. Namelijk de ballerina backstage LE. Vandaag ga ik het hebben over de eye soufflé’s en de blush soufflé. De producten waar ik erg benieuwd naar was.

Als eerste ga ik het hebben over de eye soufflé’s.

Ballerina backstage eye soufflé’s – 01 dance the swan lake & 02 pas des copper (€2,29)
Ik vind de verpakkingen er erg strak en mooi uitzien. Het lettertype erop vind ik ook mooi en de kleurencombinatie ook. Het zijn gewoon draaidoppen die erg goed eraf gaan, en ook goed sluiten, wat erg belangrijk is zodat het product niet uitdroogt.

Links zie je pas des copper en rechts dance the swan lake. Pas des copper is een prachtige bruine kleur, met een mooie shimmer erin. Dance the swan lake is gewoon een creamy witte. De eye soufflé’s voelen erg zacht aan en zijn goed uit te werken, ze zijn heel erg goed gepigmenteerd en creasen niet als je er wat poeder oogschaduw overheen aanbrengt. Ik gebruik ze dan ook als basis, zodat de kleuren net iets mooier uitkomen. Ik ben erg tevreden over dit product, het enige nadeel is het potje, je moet er met je vinger in, en vrij diep, dus als je wat langere nagels hebt, zul je al snel product onder je nagels hebben. Het is ook niet zo heel erg hygienisch. Maar voor de rest vind ik het leuke producten, handig om te gebruiken onder je oogschaduw, zodat de kleuren mooier uitkomen.

Ik vind de kleuren erg goed gepigmenteerd en ze blenden erg goed.


Ballerina backstage blush soufflé – 01 prima ballerina (€2,79)
Ook komt er nog een ander apart product uit in deze LE. Namelijk een blush soufflé, de blush soufflé is van substantie iets lichter dan de eye soufflé’s maar werkt eigenlijk hetzelfde alleen dan voor je wangen. Het is gewoon een cream blush, iets luchtiger, hij doet me denken aan de maybelline dream mouse blush, alleen is deze wel iets vaster. Het uiterlijk vind ik net als bij de eye soufflé’s erg mooi. Het is gewoon dezelfde verpakking, alleen iets groter.

Het is een mooie lichtroze kleur, maar hij bevat helaas wel minder pigment dan de eye soufflé’s. Het is wel een heel natuurlijk kleurtje die een mooie gezonde glow geeft op je wangen. Ik denk wel dat dit kleurtje te licht is voor de donker getinte dames. De blush is dus iets zachter als de oogschaduws, maar nog steeds goed smeerbaar. Je kunt hem goed uitwerken op je wangen en geeft een mooi effect. Ook kun je deze blush gebruiken als basis, zodat de blush die je er overheen aanbrengt, nog beter blijft zitten en nog beter uitkomt. Maar apart is dit kleurtje natuurlijk ook mooi!

Zoals je ziet is hij minder gepigmenteerd als de oogschaduws, maar er komt nog steeds goed kleur vanaf.

Al met al vind ik de producten die ik heb uit deze lijn erg leuk. Het is een keer wat anders dan de standaard producten. Ik vind het ook fijn werken, vooral als basis en de blush geeft een mooie roze blos. De Essence ballerina backstage lijn ligt nu in de winkels, maar het is wel een limited edition. Dus wees er snel bij als je nog iets wilt hebben!

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

10 reacties

  1. Ziet er allemaal goed uit, ik wil ze nu ook hebben. Maar dat lijkt me niet verstandig voor mijn portemonnee 😉

  2. Ik vond de blush qua pigmentatie heel erg tegenvallen eerlijk gezegd!
    De eye soufflé’s vond ik dan wel weer oke!

  3. De blush heb ik ook en ik vind hem zeer tegen vallen. de substantie, het gebruik en de pigmentatie zijn echt niet fijn.

Plaats een reactie