Misschien hebben jullie het al gespot? De nieuwe LE van Essence ligt weer in de winkels, namelijk de LE ‘You rock’. Hierin zitten verschillende producten zoals een oogschaduwpalette, lipstains, nagellak en nog meer. Er waren voor mij twee producten die ik wil wilde uitproberen. Vooral de nagellak vond ik al meteen mooi, en het doosje van het oogschaduwpalette sprak me ook wel aan. Dus nam ik ze mee, en ging ze voor jullie testen.


Als eerste ga ik het met jullie hebben over het oogschaduwpalette (€3,99) in de kleur 01 rock chick’s palette. Ik vind de verpakking erg mooi, het doet mij, en volgens mij ook vele anderen, al snel denken aan de mooie (dure) palettes van Too Faced en Urban Decay. Het karton met mooie tekeningen erop is toch echt wel het kenmerk daaraan. In het oogschaduwpalette zit een applicator (tenminste dat hoort erin te zitten, bij mij ontbrak hij, terwijl het palette wel dicht zat geplakt..) en een zwart oogpotlood.

Er zitten 6 kleurtjes in, die je goed met elkaar kunt combineren. Ik was erg benieuwd naar het pigment, omdat dit bij de LE’s meestal beter is, als in het gewone assortiment. Het oogpotloodje vind ik echt heel erg fijn! Hij geeft heel goed zwart af, en blijft ook vrij lang zitten op mijn waterlijn. Dat vind ik dus echt heel erg fijn.

Ik heb de kleurtjes even voor jullie geswatcht, wat toch wel moeilijk was. De oogschaduws zijn vrij korrelig en het pigment is ook niet super na een laagje, dit zijn een stuk of drie laagjes, droog en zonder basis. Helemaal rechts zie je het oogpotlood wat heel erg zwart is. Ik vind het jammer dat de oogschaduws weinig pigment afgeven, vooral op je ogen is het helaas ver te zoeken. Of je moet het echt opbouwen.

Dan ga ik jullie iets over een nagellakje (€1,49) vertellen, ik heb de kleur 01 cut off the beige.

Ik vind de kleur echt prachtig. Hij is echt beige met een heel klein beetje shimmer erin. Dit zijn twee laagjes, dus hij dekt vrij goed. Het lakje lakt prima en met een base- en topcoat blijft hij goed zitten. Ik vind het uiterlijk van de nagellak ook leuk, alleen vind ik de sticker die erop zit een beetje goedkoop. Ook is het lakje niet zo heel erg groot.

Ik vind het een mooie, niet te opvallende kleur, die goed staat bij alles.

Er zitten dus zowel voordelen als nadelen aan het palette, de voordelen zijn de leuke verpakking en het oogpotloodje. De kleuren zijn ook leuk, maar ze zijn niet denderend gepigmenteerd en heel erg korrelig. Het lakje zal ik wel meenemen, want het is echt een mooie kleur.

Essence is te koop bij de Kruidvat.

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

16 reacties

 1. ik wil ook wel een paar producten want ze zijn vrij goedkoop, maar ik vind wel dat het palette weinig pigment heeft je ziet het bijna niet dat vind ik wel jammer… ik vind de nagelak ook mooi erg zomers :mrgreen:

 2. Ik heb bijna alle nagellaken, het oogschaduw palette viel me tegen, dus die heb ik niet gekocht.
  Oja, nog een tip, 1 nagellak is een dupe van chanel paradoxal.

  • Danique Reageer

   Dat staat in het artikel 😉 bij mij zat hij er niet in.

 3. Ik had het palette ook zien liggen maar express niet gekocht omdat ik de pigmentatie echt vond tegenvallen. Maar de nagellak vind ik wel heel erg mooi!

 4. Ik ben wat minder enthousiast over de collectie. Vind twee lakjes ervan wel leuk, maar de rest trekt totaal niet mijn aandacht. Had zelf een lipstain gekocht, maar daar ben ik totaal niet tevreden over helaas.

 5. Haha, dat is nou het enige lakje in de collectie die mij niet aanspreekt!
  Ik vond de inhoud van de lakjes ook wat tegen vallen… Maarja, dat maakt niet uit als ie na een paar keer dragen in je stash verdwijnt 😉

 6. Jammer van het kwastje (wat verder niet super geweldig is hoor) Ik heb ook best moeite moeten doen om iets kleur op mijn arm te krijgen.. Ik vind het potloodje wel erg fijn!

Plaats een reactie