Wisten jullie al dat HEMA sinds kort smartphones verkoopt? Ja echt, HEMA, van de rookworsten en tompoezen. Ik ken de winkelketen natuurlijk vooral door haar make-up en leuke kantoorartikelen. Eind 2014 lanceerde HEMA twee budget smartphones en tablets. Een daarvan is de H5 Smartphone, en die mocht ik uittesten!

Het design van de telefoon vind ik erg mooi. Qua uiterlijk is het echt een combinatie van Samsung en iPhone. Je ziet zeker niet aan de telefoon dat dit een ‘goedkopere’ smartphone is. Wat ik mooi vind is dat de achterkant bij de zwarte versie blauw is. Dit maakt het toch net wat specialer. De telefoon draait op Android, wat voor mij nog heel erg wennen was. Ik heb zelf een iPhone, en vindt dat besturingssysteem veel fijner dan Android. Maar dat is allemaal een kwestie van wennen, want na een paar dagen gebruiken had ik de HEMA smartphone al aardig onder de knie. Het leuke aan Android is dat je je telefoon helemaal naar eigen smaak kan inrichten en ordenen. Dit is bij Apple minder.De telefoon is vrij groot, maar ligt wel gemakkelijk in de hand. Ter vergelijking heb ik even mijn iPhone 5 ernaast gelegd. Zoals je kunt zien heeft de telefoon een groter beeld en is daarnaast ook een stuk smaller. De telefoon voelt licht aan. Ik moet hem wel met twee handen bedienen en het is niet een telefoon die je gemakkelijk in je zak steekt.Wat mij meteen opviel toen ik de telefoon inschakelde, is dat het beeld zo enorm helder is. Het logo van HEMA pronkt op het openingsscherm. De telefoon heeft een 5 inch HD-scherm. Ik vind kleuren ontzettend scherp en het beeld is heel erg mooi. Daarnaast reageert de telefoon erg snel en heeft maar liefst een geheugen van 35 GB. Op de telefoon staan al een aantal app’s geïnstalleerd. Natuurlijk de HEMA-app en de HEMA Fotoservice-app, waarmee je gemakkelijk de foto’s die je via je telefoon maakt kan bestellen. Daarnaast is Whatsapp ook al geïnstalleerd.


De HEMA H5 heeft een 8 megapixel camera en een 2 megapixel frontcamera. Ik als instagram-fanaat, vind het ontzettend belangrijk om mooie plaatjes te knippen. Het was even wennen met de HEMA H5. Belangrijk is dat er genoeg licht is, hoe donkerder, hoe slechter de kwaliteit. Overdag kun je prima foto’s maken met de H5. Het is niet heel denderend, als je het vergelijkt met de iPhone, maar de foto’s zijn wel scherp.


Wat ik toch wel erg belangrijk vindt is dat de accu van een smartphone een aantal uren meegaat. Mijn iPhone 5 is dramatisch, wat betreft de accu. De HEMA smartphone moet helaas ook iedere dag opgeladen worden, maar houdt het wel ruim een werkdag uit, terwijl ik de telefoon toch flink gebruikte.


Wat een van de grootste pluspunten aan deze smartphone is, is dat hij ontzettend betaalbaar is. Voor maar €159 heb je deze smartphone al. Ik vind dit een hele goede telefoon voor mensen die overstappen op een smartphone en hier graag aan willen wennen. Ik moet toegeven dat ik verrast ben over de kwaliteiten van deze betaalbare telefoon.


Naast de HEMA H5, is er ook nog de HEMA H3 Smartphone. Een kleinere en minder uitgebreide variant. Deze kost maar €100. Ook brengen ze twee verschillende tablets uit.De HEMA H5 Smartphone (€159) is ook verkrijgbaar in het wit, met een zilver/grijze achterkant. Hij is nu verkrijgbaar in de winkel en op http://www.hema.nl/mobiel.

Dit is een gesponsorde post.

 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

 

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

8 reacties

  1. Wat een leuk ding! Ik ben nog op zoek naar een betaalbare smartphone, maar ik vind het jammer dat het Hema logo er achter op staat…

  2. Deze ziet er leuk uit! Ik wist écht niet dat Hema zoiets deed! Duidelijke foto’s heb je ook genomen 🙂 Spijtig wel van het logo op de achterkant, hoewel ze vermoedelijk ook wel hoesjes hebben voor er rond. Van hoesjes gesproken, waar heb je dat kleurrijk hoesje van je iPhone 5 gehaald? Het lijkt me heel leuk!

    • Danique Reageer

      Dat hoesje voor de iPhone komt van de zo’n leegverkoopwinkeltje! Denk dat de op=op voordeelshop hem ook wel verkoopt!

  3. Wat gaaf, ik wist helemaal niet dat Hema ook smartphones verkocht! Best wel handig om er zo een aan te schaffen wanneer ik voor langere tijd in het buitenland zit en toch wil kunnen bellen daar. 🙂

Plaats een reactie