Dit artikel is geschreven door gastredactrice Danique.

De producten van Lush zijn net even iets anders dan de producten die je bij de drogist of supermarkt zal kopen. Nu ook de shampoos die ze in een vloeibare, maar ook een vaste vorm hebben. Vooral dit laatste was ik erg benieuwd naar. Een shampoo in vaste vorm had ik nog nooit geprobeerd. Hier heb ik de vaste shampoo new getest in combinatie met de vloeibare conditioner retread.

De naam new komt denk ik omdat de shampoo beloofd dat je minder haaruitval zal krijgen en je haar steviger en dikker wordt. Dat je door de shampoo een soort “nieuwe” haren terug krijgt.

De shampoo ruikt erg lekker. Er hangt een sterke geur kaneel omheen die ik persoonlijk erg lekker vind. De shampoo is erg makkelijk in gebruik. Je maakt je haren nat en pakt dan de shampoo in je hand. Je wrijft het blokje over je haar heen, maximaal 2 keer want het schuimt enorm erg. Daarna leg je het blokje weer weg, waar het niet nat kan worden en goed kan opdrogen zodat je het blokje zo vaak mogelijk kan gebruiken. Het schuim even goed over je haar verdelen en uitspoelen. Ik krijg het idee dat mijn haar wat stugger wordt door deze shampoo. Als je onder de douche vandaan komt merk je daar trouwens niks van. Mijn haar is ontzettend lekker zacht. Na verloop van tijd merk ik wel dat mijn haar, voor mijn gevoel, minder begint uit te vallen. Ook heb ik het idee dat het mooier valt dan voorheen!

Voordelen new:

 • Doet wat het zegt
 • Je doet zeker meer dan een maand met een blokje
 • Fijne geur
 • Zacht haar

Nadelen new:

 • Onhandig dat je het blokje altijd ergens moet laten opdrogen

 


De conditioner retread zit in een potje wat ik een klein beetje ongemakkelijk vind onder douche. Verder heeft het een hele aparte geur. De geur is een beetje een mengsel van meloen, yoghurt en sinaasappel. Ik moest er in het begin erg aan wennen maar vind hem nu heerlijk. Dit is ondertussen al mijn 2e potje en zal ook zeker weer een 3e gaan kopen. Ik heb deze conditioner gebruikt in combinatie met new. Het aanbrengen is erg eenvoudig, beetje uit het potje pakken, inmasseren in je haar, even laten intrekken en uitspoelen. Mijn haar voelt al super zacht onder de douche. Als het is opgedroogd is mijn ook echt heel erg zacht en valt het ontzettend mooi. Ik ben super tevreden over dit product.

Voordelen retread:

 • Heerlijke geur
 • Maakt haar super zacht
 • Haar ziet er weer goed verzorgd uit

Nadelen retread:

 • Prijs

Prijs New: €8.95
Prijs Retread: 14.95

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

8 reacties

 1. Wat grappig, een shampoo in vaste vorm. Heb ik zelf nooit eerder uitgeprobeerd. De conditioner lijkt me wel heeel fijn

 2. Hier ben ik best benieuwd naar 🙂 Maar ik ben benieuwd naar bijna alles van Lush haha 😛

 3. zoooooooo shit, ik wou gister langs Lush gaan om te vragen of het op geverfd haar kan, ben ik natuurlijk weer helemaal vergeten met mijn domme koppiie haha

Plaats een reactie