Ik vind oogschaduw testen altijd erg leuk. Ik ben telkens weer benieuwd hoe goed gepigmenteerd oogschaduw is. Vandaag laat ik jullie vijf oogschaduws van Manhattan zien, die ik alweer een tijdje in mijn bezit heb

De oogschaduws zijn niet allemaal precies dezelfde. Zoals je kan zien zijn sommige duo’s en de andere gewoon singles.


Ik vind ze er allemaal heel mooi uitzien in de verpakking. Het zijn trouwens allemaal baked eyeshadows. Baked eyeshadow staan bekend om hun pigment, omdat je ze zowel nat als droog kan aanbrengen. Als je ze nat aanbrengt, zouden ze nog intenser worden.


Wat me meteen opviel is dat de oogschaduws allemaal eigenlijk heel verschillend zijn qua structuur en pigment. De een is echt stukken beter dan de ander. Dat vind ik vrij opvallend, omdat ze allemaal uit dezelfde lijn komen. Het ligt er dus echt aan welke kleur je kiest. Hierboven zie je eigenlijk 7 kleuren. 4 daarvan zijn prima gepigmenteerd, de andere 3 zijn chuncky, kruimelig en er komt gewoon weinig kleur van af. Apart is dat! Ik vind de kleuren wel allemaal heel mooi, alleen jammer dat het pigment bij sommige kleuren dus niet zo goed is. Ik heb ze overigens droog geswatcht, dus ik weet niet of ze nat beter zijn.


Links zie je Rich Aubergine. Dit is een van de kleuren die wel goed gepigmenteerd is. Dit is een prachtige diepe paarse kleur, die af en toe een beetje naar blauw neigt. Daarnaast zie je een van de duo’s, namelijk Latte me too. Dit is een gekke oogschaduw. De linker kleur, een mooie gouden/bronzen kleur, is namelijk super goed gepigmenteerd. Daarnaast zit een soort highlighter met daarin chuncky gouden glitters, die ontzettend hard aanvoelen. Deze kant is dan ook helemaal niet gepigmenteerd. Ik kreeg er met veel moeite een beetje kleur van af. De kleur daarnaast is Innocent Dream, ook deze heeft geen spectaculair pigment. Het zou een grijze/zilvere kleur moeten zijn. Maar jammer, deze doet ook niet veel. Het duo daarnaast vind ik dan weer echt geweldig. Dit is namelijk Peach Party (waar komt die naam vandaan? Ik zie geen peach). Links is een prachtige bordeaux/burgundy kleur. Deze heeft het beste pigment van allemaal en die vind ik ook echt prachtig. De rechterkant is een mooie roze/champagne kleur. Grappig is dat deze een soort swirl heeft. Als je hem swatcht is de kleur daardoor altijd anders. De ene keer meer champagne kleurig en de andere keer meer roze. Ook deze vind ik erg mooi. De laatste kleur is Holy Smoke. Ook deze valt me tegen. Hij is grijs, maar na heel vaak wrijven, was dit het enige pigment wat eraf kwam. Heel erg jammer.


Hierboven heb ik het oogschaduwduo in de kleur Peach Party gebruikt. Ik vind deze kleuren echt super mooi en bij deze is het pigment weer erg goed.


Opvallend hoe het per oogschaduw heel erg verschilt hoe de kwaliteit is. Ik kan een paar kleuren zeker aanraden namelijk Rich Aubergine, Latte me too (maar dan enkel de gouden/bronzen kant) en Peach Party. De rest kan je, wat mij betreft, laten liggen. Mocht je deze oogschaduws tegenkomen, swatch ze dan even in de winkel als je twijfelt!


Manhattan is volgens mij niet meer (of bijna niet meer) in Nederland verkrijgbaar. Wel kun je het in Duitsland bij de DM kopen. Daar is Manhattan een ontzettend budgetmerk.

Manhattan Intense Effect Eyeshadow, Rich Aubergine – €3,65
Manhattan Intense Effect Eyeshadow, Latte me too – €3,65
Manhattan Intense Effect Eyeshadow, Innocent Dream – €3,65
Manhattan Intense Effect Eyeshadow, Peach Party – €3,65
Manhattan Intense Effect Eyeshadow, Holy Smoke – €3,65
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

17 reacties

  1. Wat een prachtige producten! Hier gaat mijn beautyhartje sneller van kloppen! Haha. Helemaal voor die prijs. Wel jjammer dat ze niet in Nederland verkrijgbaar zijn.

  2. Wauw prachtige oogschaduw vooral “Rich Aubergine” en “Peach Party” en de look die je ermee gemaakt hebt is ook heel erg mooi!

  3. Ziet er mooi uit! Ik heb een hele fijne base coat van Manhattan maar die is bijna op. Jammer dat het niet meer in NL verkrijgbaar is!

Plaats een reactie