Zoals jullie misschien weten ben ik afgelopen zomer naar Frankrijk op vakantie geweest. Daar shopte ik natuurlijk ook wat make-up. Modelite is een merk waar ik al ervaring had, ook met de duo bombe eyeshadows die echt zeer fijn zijn. Meer dan een jaar geleden schreef ik al eens een artikel over een duo bombe eyeshadow die ik ooit in Frankrijk had gekocht. Ik was dan ook erg blij toen ik dit merk opnieuw tegen kwam in Frankrijk. Ik kocht meteen twee andere varianten. Ik heb de kleuren Cafe expresso en Chococcino gekocht.

De doosjes zijn vrij simpel, zo zien de meeste baked eyeshadows eruit. Wat wel grappig is, is dat zodra de letters in het licht komen er een soort van regenboogje ontstaat. Leuke afwerking toch? Ik vind het lettertype trouwens wel een beetje goedkoop ogen. Verder niks op aan te merken, ze gaan goed open en sluiten ook goed.

Links zie je Cafe expresso en rechts Chococcino. Cafe expresso heeft twee vrij donker bruine kleuren en Chococcino een lichte highlighter en bruine kleur.

De oogschaduws zijn dus baked, dit betekend dat je ze zowel droog als nat aan kan brengen. Nat zorgt altijd voor een intensere kleur met veel pigment. Ik moet zeggen dat ik deze oogschaduws meestal droog aan breng omdat ze zeer goed gepigmenteerd zijn. Ook al zijn ze nogal hard gebakken, ze voelen toch zacht aan en zijn goed te blenden. Ik vind de kleuren echt super mooi en draagbaar. Ik ben echt dol op deze oogschaduws, ze zijn lekker budget en ook nog eens kwalitatief goed. En je doet ook nog eens heel lang met baked eyeshadow, zie jij zo’n bolletje al op gaan? Ik niet hoor.

Links Cafe expresso en rechts Chococcino. Prachtig gepigmenteerde kleuren niet? Vinden jullie de tweede kleur van Cafe espresso niet verdomd veel op C’mon Chameleon lijken van Catrice? Bruin met een blauwe gloed, ik vind het prachtig. Je kunt ze allemaal goed met elkaar combineren.

Pluspunten:

  • Mooie kleuren
  • Fijne verpakking
  • Veel kleurkeuze
  • Goed pigment
  • Prijs (€3,90 per stuk)
  • Geen fall out

Minpunten:

  • Verkrijgbaarheid

Voor zover ik weet is Modelite helaas alleen maar verkrijgbaar in Frankrijk. Ik kocht deze oogschaduws bij een sieraden winkeltje waar ze ook make-up verkochten. Als je een keer in Frankrijk bent zou ik er zeker naar kijken! Want ze hebben een goed pigment en zijn prachtig.

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

14 reacties

  1. Woww die kleuren zijn zo mooi! Vooral de linker combinatie ;0 En lekker goedkoop, jammer dat we dit niet in Nederland hebben 🙁

Plaats een reactie