Vanaf het moment dat ik las dat Samantha Chapman, bekend van de Pixiwoo zusjes een eigen kwastenlijn had uitgebracht, was ik hier ontzettend benieuwd naar. In Engeland kwam ik de Real Techniques Expert Face Brush tegen. Naar deze kwast was ik het meest benieuwd. Toen ik hem zag, nam ik hem dus ook meteen mee.

De kwasten uit de Real Techniques lijn zijn zowel los als in setje verkrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld een set speciaal bedoelt voor het gezicht en daarnaast heb je een set bedoelt voor de ogen. Ik koos de Real Techniques Face Expert blush die speciaal is voor het aanbrengen van vloeibare producten (bijvoorbeeld foundation).


Wat me echt meteen opviel, is dat de kwast ontzettend zacht aanvoelt. De haren voelen stevig aan en ook tijdens het wassen en gebruiken liet de kwast geen haren los. De kwast is gemaakt van synthetische haren.


De kwast heeft een vrij grof handvat, maar dat vind ik prettig bij het aanbrengen van mijn make-up. Ik gebruik deze kwast voornamelijk voor het aanbrengen van mijn BB Cream. Omdat hij licht is, kan ik het er makkelijk in ‘kloppen’. Dit zorgt voor een ontzettend natuurlijk resultaat. Een ander handig feitje, is dat de kwast kan staan door de platte onderkant van het handvat.


Doordat de haren zacht aanvoelen, maar toch stevig zijn, kun je op een mooie, lichte, manier de foundation of BB Cream verdelen over je huid. Hij laat totaal geen strepen achter en het lijkt net alsof je helemaal geen make-up op hebt. Deze kwast is ook handig om concealer of blush/bronzer lichtjes aan te brengen.


De haren staan vrij dicht op elkaar, dit zorgt ervoor dat de kwast stevig is. Je kunt de foundation er goed mee in je huid blenden. Ik moet toegeven dat ik deze stiekem fijner vind dan mijn stippling brush die ik heel lang heb gebruikt. Sterker nog, ik grijp nu iedere dag naar de Expert Face Brush.


Voor iedereen die op zoek is naar een kwast waarmee je de foundation zo natuurlijk mogelijk aan wilt brengen, kan ik deze zeker aanraden. Ik kan eigenlijk helemaal geen minpunten bij deze kwast bedenken. Hij verdeelt het product goed, laat geen gekke strepen of vlekken achter en het ziet er gewoon heel natuurlijk uit. Daarnaast voel je ook echt dat de kwast kwalitatief erg goed is. Ik kan niet meer zonder en ben nu nog benieuwder geworden naar de andere kwasten van Real Techniques. Misschien ga ik ze wel langzaam allemaal bij elkaar verzamelen…

 

Real Techniques is helaas niet in de Nederlandse winkels verkrijgbaar, maar thank god voor webshops! Hij is onder andere bijย The Make Up Spotย te koop voor โ‚ฌ13,50, wat ik een prima prijs vind voor een mooie kwast. Een kwast gaat zeker een paar jaar mee als je hem goed onderhoudt. Ben jij al bekend met de kwasten van Real Techniques?

Real Techniques Expert Face Brush – โ‚ฌ13,50
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

22 reacties

  1. Lijkt me heel fijn om te gebruiken! Ik heb zelf een megakwast van de bodyshop van 16 euro, ben er echt superblij mee.

  2. Ik heb toevallig laatst een setje aangeschaft, maar nog niet geprobeerd. Ik heb het aangeschaft na het lezen van veel positieve reviews over de kwasten, dus ben erg benieuwd of ik ze ook zo fijn vind!

  3. Pingback: Een kijkje in mijn leven #30

  4. Ik ben dol op kwasten waarmee je je foundation mooi kan aanbrengen. Nu wil ik deze kwast ook, alleen dan moet er nog wel een foundation bij, haha! Ik heb nu drie foundation’s en breng elk met een ander iets aan. Ik raak nu echt een tikkeltje nieuwsgierig naar de zachtheid, want dat straalt wel van je foto’s af!

  5. klinkt goed , maar voor een kwast vind ik het best prijzig ;o.
    maar ik ben gewoon een budget persoontje. Weet je ook waar je Real Techniques kunt kopen
    maar niet de echte versie .

Plaats een reactie