Dit artikel is geschreven door gastredactrice Danique.

Rituals is een winkel dat je tegenwoordig in elke redelijke stad wel terug kan vinden. Ook is dit merk terug te vinden in de V&D en Bijenkorf. Ik ben zelf een enorme fan van Rituals en zal hier een bijzonder product aan jullie laten zien.

Dit is klei wat je op je lichaam moet smeren. Ik was ontzettend benieuwd naar dit product. Je hoort altijd dat klei op je lichaam smeren erg goed is voor een droge huid. Nu kon ik het zelf gaan beleven. Ik vind het tubetje er erg mooi uitzien. Dit is een tubetje van 30ml, hij komt uit een cadeau verpakking. In de winkel zal deze tube 200ml zijn. Ik vind de donkere kleur erg mooi en een beetje chic staan. Ook is het een fijne tube om vast te houden.

Rituals heeft 3 kleisoorten. Ik heb hier de Himalaya Clay getest. Deze klei komt uit de Ayurveda collectie. Hierin zitten allemaal producten die op elkaar aansluiten en vaak dezelfde geur hebben. De klei heeft een lichtbruine kleur en smeert als een normale crème. Deze klei moet je aanbrengen op de huid die nog niet nat is gemaakt. Smeer het op de plekken waar het droog is en laat dit ongeveer 3 tot 5 minuten intrekken. De crème trekt erg snel in en al snel zie je een vage crème op je huid zitten in plaats van de bruine crème in het begin. Daarna afspoelen met warm water of laten weken in een bad. Deze verkoelende Himalaya Clay ontgift en verzacht je huid.

Ik vind deze klei een erg fijn product. Ik heb de klei op mijn onderarmen en aan de onderkant van mijn nek gesmeerd omdat ik hier altijd de droogste plekken heb zitten en je deze ook het meeste ziet. Het eerste wat mij opviel was de geur. Er kwam een soort zoethout geur vanaf, maar ik kon het niet helemaal goed plaatsen. Een erg aparte geur waar je van moet houden. Wel is de geur erg goed weg te halen met een fijne douchegel.

Ik zou dit product niet nog een keer kopen ondanks dat mijn huid echt ontzettend zacht werd. Wel ben ik erg benieuwd naar de 2 andere klei producten van Rituals, deze hebben uiteraard een andere geur!

Pluspunten:

  • Ziet er mooi uit
  • Maakt de droge huid heel erg zacht

Minpunten:

  • De geur
  • Prijs (€12,90)

Deze klei creme bevat 200 ML en is te koop voor €12,90. Toch erg benieuwd naar deze creme maar nog niet helemaal zeker of je hem wel wilt hebben? Ga langs een Rituals winkel en vraag of je de creme mag testen. Ze hebben vaak een “watereiland” waar je alle producten mag testen!

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

6 reacties

  1. Klinkt best wel goed, maar de geur is een beetje jammer.. dat is vaak wel het eerste waar ik op let!

  2. Ik ben best wel benieuwd naar dit product! Ik ben niet echt iemand die zich laat afschrikken door geuren dus ik ga hier toch eens voor naar de Rituals winkel, het lijkt me erg fijn voor mijn ruwe, droge huid!

Plaats een reactie