Dit artikel is geschreven in samenwerking met N. Janssen.

Druk, druk, druk? Zorg voor voldoende ontspanning. Stress is niet alleen slecht voor je gemoedstoestand, maar het heeft ook een slechter invloed op je huid. Door spanning gaan we slechter eten en gunnen we onszelf minder nachtrust dan nodig. De gevolgen hiervan zijn de donkere kringen rondom/onder je ogen en een lichte irritatie van je huid (puistjes). Neem daarom voldoende tijd om te rusten en te ontspannen, je zult je lekkerder gaan voelen en je huid zal gaan stralen!
Ontspan in een wellnesscenter
Misschien kom je er al elke maand, misschien ben je er nog nooit geweest. Laat jezelf eens heerlijk verwennen in een spa, sauna of kuuroord. Dit kan met je beste vriendin, familie of heerlijk alleen. Tijdens een dag in een wellnesscenter is ontspanning het belangrijkste van alles en kan je alle dagelijkse beslommeringen en verplichtingen even vergeten. Kom heerlijk tot rust in warme gekruide baden en sauna’s van verschillende temperaturen. Dit doet wonderen voor je huid en voor je weerstand. Geniet ook van een heerlijk beauty-arrangement met een massage of gezichtsverzorging. Bij sommige centra is het ook mogelijk verschillende yogasessies of klankschalentherapie te volgen. Je moet natuurlijk wel even bedenken of dit wel bij jou past. Gelukkig is er voor iedereen wel wat en de sfeer is altijd heel ontspannen. Je zult na een dagje wellness merken dat je helemaal tot rust gekomen bent en dat je huid zijdezacht aanvoelt.

Zorg voor voldoende slaap
Slapen is belangrijk om uit te rusten, maar het is ook goed voor je huid. In je slaap worden de beschadigde huidcellen gerepareerd en vernieuwd. Bovendien maakt je lichaam meer van het stresshormoon cortisol aan als je weinig slaapt. Dit zorgt voor een verhoogde kans op huidontstekingen zoals eczeem en acne. Een tekort aan slaap verzwakt ook je immuunsysteem, waardoor de kans groter is dat je ziek wordt. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je minimaal 6-8 uur per nacht slaapt, zodat je gezond blijft en je huid stralend en gezond is.

Lekker een dagje shoppen
Ook van een dagje shoppen kan je helemaal tot rust komen. Kies een vrije dag uit en ga met een goede vriendin al je favoriete winkels langs. Neem rustig de tijd en shop een hele nieuwe outfit bij elkaar. Je zult je hierna een stuk beter voelen. Heb je al genoeg kleding? Zoek dan make-up uit die je look helemaal afmaken. Met een goede combi van mooie make-up en de nieuwste mode kun je voor de dag komen. Zorg ook meteen voor bijpassende accessoires zoals een hip Huawei Ascend G525 hoesje, een stoere LG Optimus L4 II cover of andere leuke smartphonehoesjes voor je nieuwste smartphone. Als je met je make-up, kleding en accessoires goed voor de dag komt, geeft dat zelfvertrouwen. Je stresslevel zal hierdoor omlaag gaan, waardoor je er ook beter uit zult zien. Shoppen zorgt er dus verschillende manieren voor dat je je goed voelt!

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

9 reacties

  1. Slimme tips! Ik ben erg stressvol deze situaties met papa en opa dus deze tips komen mooi van pas. Goed slapen en welness klinkt erg fijn!

  2. Slaap soms wel 9 uur. Sinds ik mijn slaap verbeterd heb, veel minder stress. Meditatie hielp ook goed.

Plaats een reactie