Zoals jullie misschien wel weten ben ik ongeveer drie maanden geleden verhuisd. Samen met mijn vriend heb ik een appartement gekocht en zijn we gaan samenwonen. Super leuk maar verhuizen geeft ook heel veel stress met zich mee! Om het wat minder stressvol te maken, heb ik wat tips voor jullie op een rij gezet.

1. Zoek je spullen uit

Het is zonde om spullen mee naar je nieuwe huis te nemen, die je nooit meer gaat gebruiken. Daarom is het slim om van tevoren al een keer al je spullen door te gaan voordat je ze in dozen stopt. Hierdoor sjouw je niet te veel extra spullen mee en ruim je ook nog eens meteen op.

2. Pak in per categorie

Ga niet lukraak je dozen inpakken met spullen maar zorg ervoor dat je bijvoorbeeld al je kookspullen bij elkaar in dozen inpakt, al je verzorgingsproducten en al je boeken. Schrijf vervolgens op de doos wat erin zit en in welke kamer het moet komen. Dit zorgt ervoor dat je zoveel minder hoeft te zoeken wanneer je de dozen weer gaat uitpakken.

3. Vraag hulp

Verhuizen kun je niet alleen. Het is ontzettend veel werk en daar kun je wel een handje bij gebruiken. Moet je bijvoorbeeld ook zware meubels gaan verhuizen? Dan is het een idee om een verhuisbedrijf in te schakelen en bijvoorbeeld een verhuislift te huren. Dan wordt er fijn voor gezorgd dat alle meubels weer op z’n plek gezet worden!

4. Maak de dozen niet te zwaar

Je moet het tenslotte nog wel kunnen tillen. Wanneer je een doos te vol stopt, loop je het risico dat óf de onderkant eruit klapt óf dat je een spier verrekt ;-). Beide willen we natuurlijk niet meemaken! Vooral dozen met boeken moet je voor de helft leeglaten.

5. Begin op tijd

Op tijd beginnen met inpakken zorgt ervoor dat je niet alles in de laatste week voor de verhuizing moet inpakken. Dit zorgt voor stress en dan heb je vaak al genoeg dingen aan je hoofd. Zodra je dus weet wanneer je gaat verhuizen, kun je al beginnen met dozen inpakken met spullen die je niet dagelijks gebruikt.

6. Maak een checklist

Maak je hoofd leeg door een checklist te maken met dingen die je niet moet vergeten. Een verhuischecklist is super handig en zorgt ervoor dat je in één oogopslag ziet wat er nog moet gebeuren.

7. Geniet

Hoewel verhuizen heel veel werk en druk lijkt, is het toch ook wel erg bijzonder! Je maakt het niet mega vaak mee en daarmee is het een start van iets nieuws. Vergeet dus vooral niet om af en toe tijdens het verhuizen door te genieten.

Ben jij al weleens verhuisd in je leven?

Dit is een advertorial.

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

1 Comment

  1. Ik heb nog nooit een verhuizing meegemaakt, maar het lijkt me wel erg leuk om het een keer mee te maken. Vooral alles in je huis vinden en overal herinneringen voelen. Daarnaast kun je zo alles lekker uitzoeken en weet je wat je vindt.

Plaats een reactie