Dit artikel is geschreven in samenwerking met N. Janssen.

Voor een goede eerste indruk is het vaak ons gezicht dat we optimaal verzorgen met bijvoorbeeld een laagje make-up en het haar in een leuke knot. Een luchtje slaan we ook niet over, maar verzorgde handen denken we vaak niet aan. Toch is dat ook heel belangrijk voor een positief totaalplaatje. Wat kun jij allemaal doen aan handverzorging? Lees snel verder!

Nagelriemen
Een fel kleurtje op de nagels kan heel leuk zijn, maar als de nagelriemen er ruw en kapot uitzien haalt dat het sprankelende effect van een lakje er wel af. Probeer één tot twee keer per week je handen in een teiltje met warm water te weken. Scrub daarna je handen met een speciale handpeeling en je nagelriemen zien er al snel een stuk soepeler uit. Smeer daarna een speciale gel op je nagels die je riemen er beter uit laten zien en het ziet er lekker fris uit!

Benieuwd naar nog meer ideeën om je nagels en nagelriemen te verzorgen? Pak dan je iPad erbij en Google de vele producten die te koop zijn. Zorg je wel voor een iPad 2 hoes voor je tablet? Je gadget verdient natuurlijk ook goede verzorging.

Watertherapie
Een andere manier om je handen er beter uit te laten zien is watertherapie. Houd je handen drie minuten in een teiltje met heet water en doe ze daarna gelijk in koud water. Herhaal dit zo’n zeven keer. Als je dit zo’n twee keer per week doet blijft je bloedsomloop in je handen goed en verbeter je de gezondheid daarvan. Dit ga je zeker merken en laat ook jou je goed voelen!

 

Nagelbijten
Iets wat snel opvalt aan je handen is korte nagels door nagelbijten. Zeker als je bijvoorbeeld tijdens een date jezelf niet kan beheersen en je nagels bijt is dit vaak een afknapper. Verschillende merken verkopen speciale nagellakjes tegen bijten. Deze lakken hebben een hele vieze smaak wat je wel van je nagels af moet houden! Kijk eens bij de drogisterij wat voor aanbod ze hebben. Het is handig om van te voren even op internet te kijken wat voor lakjes ook daadwerkelijk werken, want bij sommige gaat de smaak al heel snel weg en daar heb je natuurlijk niets aan.

Beloon jezelf als je een maand lang geen nagels hebt gebeten. Koop bijvoorbeeld een nieuw tablethoes. Er is tegenwoordig zoveel keus dat het een feest is om een uit te zoeken. Kijk bijvoorbeeld hier voor mooie hoezen voor je Samsung tablet. Geen tablet in je bezit? Er bestaan ook een heleboel leuke telefoonaccessoires voor je smartphone.

Met deze tips heb jij binnen no-time prachtig verzorgde handen voor een perfecte eerste indruk!

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

5 reacties

  1. Verzorgde handen zijn inderdaad heel mooi ik heb altijd op mijn nagels gebeten en het is me nu een flinke tijd gelukt om te stoppen maar toch gaan ze na een tijdje afbreken en dan bijt ik er ook weer makkelijker aan zolang ze lang zijn en ik nagellak op heb gaat het goed, het gaat nu weer de goede kant op 🙂

  2. Ik denk altijd aan mijn handen, want ik kijk daar zelf ook altijd naar bij ’n ander. Zonder verzorgde nagels voel ik me niet ‘af’, dus ik heb altijd verzorgde nagels.

  3. Ik vind verzorgde handen erg belangrijk. Ik let niet alleen op mijn eigen, maar ook op die van een ander (oeps..). Bedankt voor de tips!

  4. Verzorgde handen vind ik ook altijd wel iets belangrijks. Ik paar jaar geleden beet ik vaak nagels nu is dat gelukkig over en probeer ik mijn handen en nagels altijd wel verzorgd uit te laten zien 🙂 Handige tips, dat van het warm en koud water wist ik niet!

Plaats een reactie