Dit artikel is geschreven in samenwerking met N. Janssen.

Helaas, de winter is weer onderweg naar ons kleine kikkerlandje. Dit kan zo z’n voordelen en z’n nadelen hebben. Waarschijnlijk denk je in deze periode vooral aan gure wind, sneeuw, hagel, regen en nog meer vies en koud weer. Gelukkig zit er ook nog een positieve kant aan dit seizoen, namelijk de warme chocomel en de nieuwe wintermode, yes! Een goed excuus voor jou om lekker te gaan shoppen en ’s avonds bij te komen op de bank met een heet drankje. Ga tijdens het shoppen niet alleen compleet focussen op kleren, kleren en kleren, maar ook op lekkere crèmepjes voor de huid. Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar de huid is erg kwetsbaar in deze koudste periode van het jaar. Het vitamine D laagje dat je in de zomer hebt opgebouwd verdwijnt helaas met je bruine kleurtje mee, zodat wij de huid een handje moeten helpen. Ga voor de heerlijke hydraterende vochtverzorgende crème van Estee Lauder. Het resultaat is ongelofelijk: een geweldig zacht en fris huidje, zoals je nog nooit gevoeld hebt.

Te veel keus, help!

Het is natuurlijk makkelijk gezegd, dat je ‘even’ een lekkere crème moet kopen voor het beschermen van je huid, maar daar zit meer achter dan je denkt. Er zijn zoveel verschillende soorten, maten en vormen. Voor elk huidtype heb je tien verschillende dagcrèmes, nachtcrèmes, serums en noem alles maar op. Gelukkig hebben de vrouwen één ding gemeen in Nederland: een vochtarme huid, thanks to het Nederlandse klimaat. Dit geeft je tijdens het zoeken toch nog een beetje houvast.

Wil je liever net wat meer dan crème? Geen probleem, ook hier hebben de drogisterijen aan gedacht. Probeer eens een serum uit, de crème à la crèmes. Het geeft jouw huid net wat extra’s en gaat dieper de huid in. Daarnaast krijgen de stofjes van de crème een extra prikkel om beter hun best te doen.

 

Tijd voor combinaties

Probeer eens wat af te wisselen in de combinaties van middeltjes. Je hoeft natuurlijk niet jaren lang enkel één crème te gebruiken. Zo is het een goede optie om bijvoorbeeld eens je hydraterende vochtverzorging te combineren met een anti-huidverouderingsmiddel. Op deze manier is jouw huid tegen twee factoren tegelijkertijd beschermd. Wel is het aan te raden om de verschillende middelen binnen hetzelfde merk te houden. Als je niet precies weet wat je nodig hebt of wat jouw huidtype precies is, speel op safe. Estee Lauder heeft voor deze twijfelgevalletjes een crème uitgevonden die voor elk type geschikt is, dus ook voor die van jou. Je kunt hem vinden onder de naam advanced night repair.

Door de jaren heen moet je huid heel wat doorstaan, dus het is niet vreemd als de structuur en behoeften veranderen. Pas je huidverzorging aan op deze verandering, zodat je optimaal kunt inspelen op jouw huidje. Daarnaast is er nog een andere reden waarom het van belang is om van crème te wisselen. Als je jarenlang dezelfde crème gebruikt, wordt je huid lui en raakt hij gewend aan de dagelijks toegevoegde stoffen, met als resultaat: geen werking meer. Dit moeten we natuurlijk niet hebben, dus probeer het te voorkomen.

 

Sexy red lips

Nu jouw huid op en top verzorgd is, is het tijd om te focussen op je lippen. Je witte winterhuidje staat prachtig bij fel roodgekleurde lippen (jeej, nog een voordeel van de winter). Voor het smeren zijn er nog een aantal voorbereidingen die je moet treffen voor een perfect resultaat. Het enige wat je nodig hebt is een camouflagestick (of poeder). Breng wat camouflage aan op jou lippen, zodat je natuurlijke kleur een beetje vervaagt. Vervolgens breng je jouw favoriete lippenstift aan, die misschien ook nog bij je outfit matcht. De kleur komt door de camouflage beter uit en zal prachtig staan. Om het af te maken kan je als aanvulling kiezen voor een lippotlood. Het mooiste is als de kleur van dit lippotlood één of enkele tinten donkerder is dan je lippenstift zelf. Maak er wat moois van op de vroege ochtend!

 

Match jouw telefoon

Wil je iets meer uitdaging op het gebied van stijl? Probeer eens je lippenstift met je kleding of met je telefoonhoesje te matchen. Tegenwoordig is het sowieso een hot item om je telefoon te stijlen door middel van een hoesje of accessoire. Heb jij nog niet meegedaan aan deze rage, maar wil je dat wel graag? Ga eens op zoek naar een LG Optimus G hoesje dat helemaal binnen jouw stijl valt (als je een LG Optimus G hebt natuurlijk). Heb jij geen LG maar een Samsung? Ga dan eens kijken naar een prachtige, fel rode Samsung Galaxy Note 3 case. Stijl jouw telefoon en match hem met je outfit of lippenstift.

 

Vind jij die hoesjes allemaal maar een beetje overdreven? Dat kan natuurlijk, ook daar zijn oplossingen voor. Je kunt in plaats van een hoesje, een Samsung S3 accessoire aanschaffen voor je Samsung toestel. Denk hierbij aan een schattige dust plug of touch handschoenen, ideaal om je voor te bereiden op de winter.

 

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

5 reacties

Plaats een reactie