Twee jaar geleden was er een mini-serie op Glambeauty over op kamers gaan, geschreven door Danique, een vriendin van mij. Omdat deze artikelen zo goed aansloegen, hebben we nu weer een nieuwe reeks voor jullie! Lees mee wat je echt niet moet vergeten als je op kamers gaat.room
Uit huis gaan is iets wat veel jongeren doen op het moment dat ze gaan studeren. Het studiejaar is voor velen deze week begonnen en de zoektocht naar kamers dus ook. Heb je eindelijk een kamer gevonden en wil je deze inrichten? Natuurlijk heb je al een bed, een kast en nog veel meer dingen. Maar toch zal je ook dingen gaan vergeten. Dan zijn hier wat tips, spullen die je vooral níet moet vergeten, maar waar je waarschijnlijk niet in eerste instantie aan denkt.

1. Een blikopener. Je bent student, dus waarschijnlijk haal je eten dat niet al te duur is. Kijk bijvoorbeeld eens naar de blikjes van AH basic. Spotgoedkoop, maar er zit vrijwel nooit een opening op. Een blikopener is wat dat betreft écht nodig, ook al denk je er in eerste instantie waarschijnlijk niet aan.

2. Een kleine oven. Misschien denk je dat dit wat luxer is, maar een oven in de keuken hebben is enorm handig. Op deze manier kan je snel makkelijke gerechten klaarmaken (denk aan lasagne!) en eigenlijk kan je ook gewoon enorm lekkere gerechten klaarmaken uit de oven. Oja en door de oven kan je natuurlijk overheerlijke cupcakes maken voor je nieuwe huisgenoten ;-).

3. Pannen. Deel jij niet samen met je huisgenoten? Dan zijn pannen natuurlijk van belang. Vaak ben je al snel klaar met een steelpan, een wokpan en een koekenpan. Met deze drie kom je al een heel eind als je eigenlijk alleen voor jezelf zal gaan koken.

4. Een kaasschaaf. Ja, zeker. Deze zullen veel mensen vergeten. (Tenzij je geen kaas eet natuurlijk, maar het kan ook heel handig zijn om komkommerplakjes te snijden!) Het is waarschijnlijk zo vanzelfsprekend dat je er niet snel aan zal gaan denken.

5. Kurkentrekker. Natuurlijk ga je ook wijn drinken! En sommige wijnen hebben nou eenmaal geen draaidop. Heb je ooit wel eens een kurk uit een wijnfles geprobeerd te halen zonder kurkentrekker? Dan weet je hoe vreselijk moeilijk en eigenlijk onhaalbaar is.

Woon jij al op kamers? Wat mag daar volgens jou echt niet ontbreken? Lees ook deel 1, deel 2 en deel 3 in de serie ‘Op kamers – Wat en hoe?’.

Dit artikel is geschreven door Danique V.
Foto: Pixabay.

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

3 reacties

  1. Vergeet de waterkoker niet! Handig voor thee en instant koffie, maar ook voor noodles en cup a soul, of het koken van een eitje!

  2. hahaha die kurkentrekker en blikopener, zo herkenbaar! Zit nu al een jaar op kot, en heb nogsteeds geen blikopener. Gelukkig eet ik meer uit bokaaltjes dan uit blik! Handige tips!

Plaats een reactie