shopping-mall-906721_1920
Wat zijn jouw tactieken om tijdens de sale de beste koopjes te scoren? Kom jij altijd thuis met de leukste items en weet je die ook nog voor een zacht prijsje binnen te slepen? Helaas geldt voor de meesten van ons dat de sale ook een hoop frustratie met zich mee kan brengen. Zeker als je na een lange dag shoppen je echte wannahaves niet hebt kunnen vinden. We geven je daarom wat handige tips om je kans op succes zo groot mogelijk te maken.

Bereid je voor
Een beetje fashionista kan urenlang in één winkel doorbrengen op jacht naar dat ene leuke jurkje. Maar wie echt de beste items wil vinden, gaat voorbereid op pad. Stel thuis alvast een wishlist op van al die broeken, vestjes en schoenen die je zó graag wilt hebben, maar die je altijd net te duur vond. Door met een paar duidelijke doelen te vertrekken, verlies je geen tijd aan het doorspitten van kledingrekken waar je toch niet zult vinden wat jij zoekt. Erg prettig, want tijd is je grootste vriend tijdens een middagje shoppen!

Blijf op de hoogte
Wie dure merken voor kleine prijsjes wil shoppen, is bij sample sales aan het juiste adres. Het blijft alleen lastig om op tijd uit te vinden wanneer de beste sample sales worden gehouden. Wie niet oplet, vist steeds achter het net. Gelukkig zijn er websites zoals stockverkopen.nl, die je kunnen helpen. Geef aan wat je favoriete merken zijn of in welke stad je wilt gaan shoppen en je krijgt precies te weten wanneer je je slag kunt slaan!

Zorg voor de juiste outfit
Je weet precies met welke kleding je thuis wilt komen, maar met welke outfit kun je nu het beste de deur uitgaan als je op koopjesjacht gaat? Comfortabele kleding is the way to go, net als een paar schoenen waarmee je eindeloos door de winkelstraten kunt lopen. Ook je bagage wil je compact houden. Geen grote, zware tas dus, maar een klein tasje met een schouderbandje. Net zoals je tas laat je ook je dikke portemonnee thuis, kies in plaats daarvan voor een GSM hoesje met vakjes waarin je al je pasjes en briefgeld kunt opbergen. Natuurlijk houd je ook rekening met waar je naar op zoek gaat. Heb je nog een leuk paar schoenen nodig voor bij je nieuwe jeans? Trek die jeans dan thuis alvast aan.

clothing-650375_1920
Blijf binnen je budget
We weten allemaal hoe moeilijk het kan zijn om onszelf in te houden als we het geluk hebben dat we voor een rek vol fantastische items voor minimale prijsjes staan. Probeer dan maar eens dat leuke jurkje terug in de sale-rekken te hangen. Toch is het niet verkeerd om nog een keer na te denken of je het wel écht nodig hebt, want al die koopjes samen lopen flink in de kosten. Het kan dan ook geen kwaad om jezelf in bescherming te nemen. Bedenk hoeveel geld je maximaal wilt uitgeven en laat je creditcard thuis. Ga in plaats daarvan met een vast bedrag aan contant geld op pad of zet al het geld dat je niet wilt uitgeven voor een dagje op je spaarrekening. Op deze manier kun je niet onbedoeld in de verleiding komen en hoef je je achteraf ook niet schuldig te voelen.

Wacht niet te lang
Bij het scoren van de beste koopjes speelt timing natuurlijk een grote rol. Die leuke jas wil je niet kopen op de dag voordat hij in de aanbieding gaat, maar je wilt ook niet dat een ander er met het laatste exemplaar vandoor gaat. Het lijkt allemaal één grote gok, maar dat is het niet. Dankzij handige apps zoals Yellow bag, kun je ervoor zorgen dat je altijd op het juiste moment op de hoogte bent. Sla je echte wannahaves op in de app en de app zal je direct een seintje geven als de prijs daalt. Op deze manier weet je meteen wanneer het tijd is om toe te slaan!

Slim shoppen
Online shoppen lijkt soms handig. Je hoeft je luie stoel niet af te komen en je hebt alle aanbiedingen binnen handbereik. Maar juist door het grote aanbod kan je speurtocht naar dat ene koopje juist nóg langer duren. Ga van tevoren voor jezelf na waar je precies naar op zoek bent. Een nieuwe G2 cover of andere accessoire voor je smartphone? Bedenk dan welke eigenschappen het product moet hebben. Bijvoorbeeld door het gebruik van de juiste filters wordt het zoeken een heel stuk makkelijker. Zo krijg je alleen die items te zien die binnen jouw budget of smaak vallen en die gemaakt zijn van het materiaal dat jij wil hebben. Zo heb jij bijvoorbeeld dat unieke Sony Xperia M4 Aqua hoesje zo gevonden.

Ben jij een echte shopaholic? Haal je voordeel dan uit deze tips en zorg ervoor dat je elke sale de mooiste pareltjes weet te bemachtigen. Wat staat er op jouw wishlist voor de volgende sale?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met E. de Waal. Foto’s: Pixabay.

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

3 reacties

  1. Ik vind shoppen in de sale echt heel vervelend haha.. Ik hou sowieso al niet heel erg van shoppen, nee serieus! Echt niet. Ik sla graag online mijn slag haha! Dus laat staan in de sale, die drukte..die bergen kleding door elkaar, nee.. niet aan mij besteed!

  2. Ik heb vorige week nog geshopt in de Sale, bij sommige webshops was het wel heel erg irritant dat alles heel snel uitverkocht was haha, maar bij de H&M heb ik zeker weten gescoord (online)

Plaats een reactie