Dit artikel is in samenwerking met Hoofdkussens.nl. 

Schoonheid begint natuurlijk bij een goede nachtrust. En wat voor een goede nachtrust heel erg belangrijk is, is een goed hoofdkussen. Wist je dat er ontzettend veel verschillende hoofdkussens zijn? Iedereen vindt natuurlijk een ander soort kussen fijn bij het slapen. Op hoofdkussens.nl vind je een ruim assortiment aan kussens. Of het nou donzen kussens zijn of wollen kussens, op deze site kun je terecht als je opzoek bent naar een nieuw kussen.

 Maar nu vraag je je af welk kussen voor jou geschikt is? Nou daar heeft hoofdkussens het antwoord op.

Ben je een traditionele slaper en heb je geen voorkeur voor een bepaalde slaappositie, dan kun je kiezen voor een donzen of vormbaar kussen. Doordat het kussen verschillende vormen kan aannemen, is het geschikt voor verschillende slaaphoudingen.

Als je een multi-functionele slaper bent die vaak ook nog leest en televisie kijkt in bed, dan kun je het beste een kussen nemen waarmee je hoofd wat hoger ligt. Een hoger of hard kussen kan dan heel geschikt zijn.

Voor buikslapers is ademhalen tijdens de slaap een belangrijk aspect. Bij hoge donzen en veren hoofdkussens is ademhalen over het algemeen lastiger omdat je in het kussen wegzakt. Een laag hoofdkussen is aan te raden omdat je nek zo min mogelijk verstrekt wordt.

Wanneer je extra ondersteuning voor je nek nodig hebt, zou je het beste een hoofdkussen kunnen kiezen met een verdikking ter hoogte van de nek, ook wel een nekrol kussen genoemd. Een nadeel van een nekrol kussen is dat wanneer je tijdens de nacht veel draait je nek niet meer goed op de rol ligt waardoor je nek op de verkeerde manier ondersteund wordt.

Op hoofdkussens.nl kun je zelfs medische kussens vinden. Medische kussens zijn hoofdkussens die zijn ontwikkeld met het oog op een verbetering van de gezondheid in combinatie met een goede nachtrust. Wanneer je na het slapen erg last heeft van rugklachten of pijn in de nek, dan kun je kiezen voor een medisch kussen. Deze helpt je klachten verminderen en zorgt er ook voor dat nieuwe klachten in de toekomst kunnen worden voorkomen.

Ik had zelf geen idee dat er überhaupt zoveel verschillende kussens zijn. Door hoofdkussens weet ik nu welk kussen geschikt is voor mijn slaaphouding. Het is dus ontzettend belangrijk dat je een geschikt kussen hebt voor een goede nachtrust. Wat voor slaper ben jij?

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

3 reacties

  1. Schattige hondjes! Ik moet ook altijd een wat dikker kussen hebben, want anders slaap ik niet.

Plaats een reactie