clothes-922988_1920
Natuurlijk willen we het liefst zo goedkoop mogelijk winkelen. Niemand zit erop te wachten om heel veel tientjes neer te tellen voor een kledingstuk dat misschien maar één seizoen hip is. Gelukkig zijn er verschillende manieren waardoor je op een goedkope manier aan leuke kleding kunt komen.

  1. Kringloop/rommelmarkt. Mocht je niet zoveel geld uit willen geven en het niet erg vinden om soms wat oudere collecties te shoppen, dan is het een tip om naar een kringloopwinkel of een rommelmarkt te gaan. Deze kleren hoeven natuurlijk helemaal niet per se versleten, oud of niet meer hip te zijn. Sterker nog, heel veel kleren van vroeger zijn nu weer heel erg hip en je bespaart meteen een hoop geld door het tweedehands te kopen!
  1. Duik in de kledingkast van je oudere zus of moeder. Zoals ik net al vertelde zijn heel veel kleren die vroeger hip waren nu weer helemaal in. Snuffel daarom eens een keer in de kledingkast van je moeder en wie weet stuit je op een super gaaf item dat nu weer helemaal terug is. Of wat dacht je van een mooie flanel blouse uit je vaders kast?
  1. Let op aanbiedingen en ga sale-shoppen. Ik heb het vaak genoeg meegemaakt dat ik een paar schoenen kocht dat twee weken later in de sale stond voor de helft van de prijs. Super frustrerend, maar het gebeurt heel vaak dat items die jij koopt een paar weken later voor veel goedkoper te vinden zijn. Let er daarom goed op wanneer de sale begint en probeer hier op in te spelen.
  1. Goedkoop online shoppen. Natuurlijk hoef je niet per se de bank af om goede koopjes te scoren. Je kunt bijvoorbeeld ook goedkoop online shoppen. Er zijn verschillende websites die betaalbare kleding aanbieden, waaronder bijvoorbeeld het goedkope postorderbedrijf Your Look For Less. Als je goed zoekt kom je heel veel van dit soort websites tegen waar je voor kleine prijsjes, mooie kledingitems kunt kopen.
  1. Tot slot is het belangrijk dat je altijd met een doel gaat winkelen. Zonder een bepaald lijstje op te stellen met dingen die je graag wilt kopen, doe je heel vaak impulsieve aankopen. Vaak belanden die dan ergens achter in je kast, wat gewoon doodzonde is. Houd je aan je lijstje en je zult veel minder geld uitgeven!

Foto: Pixabay.

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

4 reacties

  1. Ik denk toch dat je een verkeerd idee hebt wat er in een kringloopwinkel hangt. Meestal is dat kleding die vaak maar tot een paar maanden tot 1 jaar oud is dus helemaal niet van “vroeger”, voor wat jj bedoeld moet je toch echt naar een vintagewinkel toe en die zijn nou juist niet goedkoop.

  2. wat een leuke tips geef je hier…ik denk dat veel meiden met dit soort tips wel wat kunnen …al weet ik uit eigen ervaring dat sale shoppen alleen goedkoop is als je een lijstje hebt met items die je graag wilt hebben, anders sleep je juist omdat het niet duur is ook weer dingen mee naar huis, waarvan je later toch denkt….nouhhhh…je pinpas thuis laten en cash geld meenemen wil ook nog wel eens helpen om in een budget te blijven tijdens het shoppen..

Plaats een reactie