Vanaf vandaag er is er een nieuwe categorie op glambeauty, namelijk ‘writing’. Hierin wil ik graag zelf geschreven stukjes plaatsen over dingen die ik mee maak, mijn leven. Laat me vooral weten of jullie dit leuk vinden om te lezen (of juist niet)!

Hoorde gij niet blond te zijn?

Deze opmerking wordt de laatste tijd wel erg vaak naar mijn hoofd geslingerd. En om even heel duidelijk te zijn, nee. Ik ben een rasechte brunette en ik ben er trots op. Maar nu vraag je jezelf vast af waarom het dan wordt gevraagd. Dat weet ik niet. Oké, ik geef het toe, ik kan nog weleens van die opmerkingen hebben waarvan je denkt ‘tja’. Maar ik zou Danique niet zijn als ik die opmerkingen niet maakte.

Net als de vraag waarom ik eigenlijk om mijn eigen grappen lach. Wat is dat nou voor rare vraag? Als ik mijn eigen grap niet grappig zou vinden, zou ik hem ook nooit maken. Logisch dus dat ik er om kan lachen.

 

En het kan niet zijn dat ik dom ben. Nee, want dom ben ik eigenlijk niet. Op mijn zestiende haalde in mijn HAVO diploma binnen, met drie achten en de rest allemaal zevens. En ja, daar ben ik trots op. Op mijn veertiende behaalde ik bij de nationale IQ-test een IQ van 120. Hoe dat inmiddels zit, daar heb ik geen idee van. (Ik wil hier trouwens niet mee zeggen dat blonde mensen dom zijn, nee totaal niet, dat vind ik ook maar een raar fabeltje.) Maar slimheid valt niet te binden aan cijfertjes of testjes. De ene leert gewoon wat makkelijker dan de ander. Niemand is dom, mensen zijn gewoon slim op verschillende manieren, maar hé, dat maakt het juist zo leuk.

 

Onzin, ik hou van onzin. Ik vind het leuk om onzinnige dingen te vertellen, ik vind het leuk om mensen te laten lachen om de dingen die ik zeg. Het leukste is nog wanneer mensen je dan ook echt geloven en ze met grote ogen ‘echt?’ vragen, heerlijk. Heus, ik kan ook serieus zijn, maar als ik heel de dag serieus zou zijn, wordt het ook maar eentonig. Ik praat graag, heel graag, maar dan moet ik mijzelf wel op mijn gemak voelen, anders ben ik maar saai.

 

Maar scherp ben ik eigenlijk ook wel. Vertelt iemand iets leuks, dan heb ik binnen no time een opmerking klaar staan in mijn hoofd. Soms iets te snel. Laatst had ik het met iemand over terrorisme, dat het in de media nog al snel wordt ‘opgeblazen’, ja toen kon ik het niet laten om te zeggen: ‘Inderdaad, opgeblazen, letterlijk en figuurlijk’.

 

Maar zo zit ik in elkaar. Ik ben gewoon mezelf en ik blijf graag mezelf. Ik kan er wel om lachen als mensen vragen of ik blond hoor te zijn, meestal is het ook maar een grapje. Maar even serieus mensen, ik met blond haar? Zie je het al voor je? NO WAY. Ik ben trots op mijn bruine lokken en ik wil ze graag bruin houden (of in de toekomst wat roder?). En mijn opmerkingen? Die blijf ik gewoon maken.

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

11 reacties

  1. Ik ben ook slim (haha, dat klinkt zo arrogant om te zeggen), maar ik maak ook heel vaak domme opmerkingen en ik lach ook om mijn eigen moppen :p En ik ben ook brunette (hoewel ik inmiddels mijn haar wel rood heb gekleurd) 🙂

  2. Leuk om te lezen! Ik herken mijzelf best wel in jou stukje, haha. Ik praat ook graag en veel, vooral over onzin, en lach veel om mijn eigen (soms domme) grapjes haha. Maarr ik ben wel blond van nature! 😉

Plaats een reactie