Wow, wat was gister een spannende dag! Ik moest namelijk naar school voor mijn eindassessment. Na mijn eindassessment zou ik horen of ik geslaagd was voor mijn opleiding journalistiek. 

Vier jaar geleden begon ik aan de opleiding journalistiek op de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Mijn studie vond ik echt ontzettend leuk en leerzaam. En nu ben ik gewoon klaar!

Eindassessment
Gister was het dus een hele belangrijke dag. Voor mijn afstuderen moest ik een portfolio opbouwen met daarin verschillende artikelen (gericht op tijdschrift, want daarin ben ik afgestudeerd). Daarnaast moest ik ook een reflectie schrijven, die betrekking had op het vak, eigenlijk een soort van scriptie. Ik heb er veel tijd in gestoken en was trots op het resultaat, maar toch blijft het dan altijd spannend of het goed genoeg is. Gister moest ik tijdens een twee uur durend assessment mijn producten verdedigen en kritische vragen beantwoorden van mijn assessoren. Ik vond het eigenlijk een heel prettig gesprek! Toch blijft het spannend, vooral omdat ik daarna nog ruim drie en een half uur moest wachten op de uitslag.

Zenuwen
In de tussentijd kreeg ik geen hap door mijn keel en was ik ontzettend zenuwachtig voor de uitslag. Rond kwart over vijf kwam toen eindelijk het verlossende woord. Ik was geslaagd! En niet zomaar, met een dikke 8! Ik kreeg nog complimenten van mijn assessoren over de manier waarop ik mijn producten had aangeleverd en de inhoud van mijn scriptie. Dat is natuurlijk geweldig om te horen! Ze waren er dan ook helemaal zeker van dat ik klaar ben voor het werkveld. Mijn scriptie had betrekking op de wisselwerking tussen tijdschriften en bloggers en mijn assessoren (drie mannen), gaven me complimenten dat ik zo geboeid wist te praten over het onderwerp (beauty)bloggen en dat ik hun geïnteresseerd had in dit onderwerp. Dat is natuurlijk heel erg leuk om te horen!

Wat ga ik nu doen?
Nu ik afgestudeerd ben, is het natuurlijk de vraag wat ik hierna ga doen. Ik wil sowieso meer tijd in Glambeauty en Adorable Books gaan steken. Glambeauty is niet voor niets mijn bedrijf en ik zou daar graag nog meer uit willen halen. Mijn plan is dan ook om hier parttime aan te gaan werken. Daarnaast wil ik freelance werk in de journalistiek gaan doen en/óf een thuisstudie/cursus volgen op het gebied van Communicatie, PR en Marketing. Ik wil mezelf graag nog verder opleiden, omdat ik graag nog meer wil leren! Daarnaast denk ik dat het erg handig is als ik nog meer kennis opdoe.

16 juli is het tijd voor de diploma-uitreiking. Wat ben ik ontzettend trots en blij dat ik op twintigjarige leeftijd geslaagd ben voor een HBO-opleiding. Ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst voor mij in petto heeft!

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

15 reacties

 1. Van harte gefeliciteerd Danique!! Ik weet nog heel goed van mijzelf hoe spannend die laatste paar weken zijn, en helemaal dat laatste gesprek! Super goed dat je geslaagd bent en ik wens je veel succes en plezier in de toekomst als journalist en blogger 😉 X

  • Danique Reageer

   Dank je wel Geanne! Wat spannend zijn zulke momenten he! X

 2. Van harte gefeliciteeeeerd! Heel gaaf en ik ben benieuwd wat de toekomst jou en je lezers (ik dus ook, haha) allemaal gaat brengen 🙂

  • Danique Reageer

   Dank je wel!! Ik vind het ook helemaal spannend hoe het allemaal gaat uitpakken! We gaan het zien 😀

 3. Super goed, van harte gefeliciteerd!! 🙂 En je zit vol met leuke ideeën voor de toekomst, als ik het zo lees 🙂

Plaats een reactie