Jaja, jullie lezen het goed. Ik ben onderweg naar Riga (Letland)! Het is zeker geen vakantietripje, nee ik zal flink aan de bak moeten voor school, maar heel gaaf is het wel. Ik ga namelijk met 7 medestudenten 6 dagen naar Riga!

Nu vragen jullie jezelf zeker af hoe ik bij een stad als Riga kom. Nou we hadden geen keuze. Een project op mijn opleiding (journalistiek) draait om een buitenlandse stad. Aan het begin van dit project trok iedere projectgroep een envelop, met daarin de bestemming. Wij trokken dus Riga. Na een paar vage blikken en de vraag ‘waar ligt Riga?’, kwamen we er dus achter dat we naar Letland gaan! Letland.. Het eerste wat ik dacht was; daar zal het vast koud zijn.

Maar niets is minder waar! Kijk eens hoe we boffen met het weer. We hebben vreselijk veel geluk hiermee, het had net zo goed 6 dagen kunnen regenen.

Voor de mensen die Riga niet zo goed kennen, zal ik wat meer over deze stad vertellen. Riga ligt dus in Letland. Letland ligt aan de rand van Europa en grenst aan Rusland. Er zijn heel veel Russische invloeden te vinden in Letland, vanwege de macht van de Sovjet Unie een aantal jaren geleden. 30% van de bevolking van Letland is Russisch. In Letland praten ze Lets, maar er wordt ook veel Russisch gesproken. Ze hebben geen Euro, maar de Lat. Over het algemeen is het goedkoper dan in Nederland.

De stad van Riga bestaat uit twee delen. Het oude gedeelte, en het nieuwe gedeelte. In het oude gedeelte vind je vooral veel gebouwen uit de tijd van de bezetting. Het nieuwe gedeelte is gewoon een stuk moderner, hier vind je ook alle uitgaansgelegenheden (waar we zeker gebruik van gaan maken).

Voor onze opdracht moesten we een invalshoek kiezen, wat we gaan laten zien van Riga. Een ‘onbekende’ kant. We hebben gekozen voor architectuur en de bezetting. Zondag hebben we een rondleiding in het bezettingsmuseum, voor de rest moeten we het eigenlijk nog plannen haha.

We moeten natuurlijk ook een eindproduct geven. We gaan het grootste deel filmen (interviews etc.) maar stoppen er ook wat foto’s tussen. Volgende week vrijdag komen alle groepen bijeen en presenteren hun eindproduct, super leuk om dat van iedereen te zien!

Natuurlijk hebben we ook genoeg vrije tijd over. Dus gaan we genieten van de cultuur, het uitgaansleven, de grote shoppingmalls en nog veel meer! Ik heb er echt heel erg veel zin in, en weet zeker dat ik heel erg moe terugkom, maar zeker wel voldaan.

We vliegen trouwens naar Riga. Dit wordt mijn allereerste keer ooit dat ik vlieg! Dus dat is zeker extra spannend! Het is 2,5 uur vliegen vanaf Weeze (Duitsland).

Natuurlijk kunnen jullie een uitgebreid reisverslag verwachten als ik terug ben en veel, heel vĂ©Ă©l foto’s!

 

Er komen een paar artikels online in de dagen dat ik weg ben, en ik ben gewoon bereikbaar via de mail want die kan ik beantwoorden op mijn telefoon. Ik zit dus van 18 t/m 23 mei in Riga!
Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

6 reacties

  1. Heel veel plezier in Riga! Ik las op Twitter dat het je inmiddels is gelukt om je koffer binnen het maximale gewicht te houden 😉

Plaats een reactie