Dit artikel is geschreven door gastredactrice Danique V.
Het nieuwe schooljaar begint weer! Misschien wordt dit het eerste jaar dat jij zal gaan studeren, of misschien ben je al een tijdje bezig. (Of je studeert helemaal niet, kan natuurlijk ook). Een studie is vaak een nieuw begin in je leven, en ook het begin waarin veel studenten het ouderlijke huis zullen verlaten! Het zoeken naar kamers kan in sommige steden ontzettend lastig zijn. Daarom hier een aantal tips voor het zoeken naar een kamer in je eigen studentenstad.
- Een makkelijke site om even te oriënteren is kamernet.nl. Officieel moet je hiervoor betalen om op kamers te reageren. Alleen rondkijken zonder te reageren is dus gratis. Echter is het verstandig eerst even rond te zoeken in je stad voordat je daadwerkelijk op kamers gaat reageren. Tot die tijd kan je je gewoon inschrijven op kamernet en verschillende kamers bekijken in de stad waarin je gaat studeren. Hierdoor kom je de prijs en grootte een beetje te weten.
- Bekijk de gemeentesite eens van de stad waarin je gaat studeren. Vaak staat hier ergens een kopje op voor studenten, of wonen in *stad*. Soms staan hier verwijzingen naar sites, die te vertrouwen zijn, zodat je een goede site kan ontdekken! Vaak betaal je hier ook de normale prijs voor en niet €400 euro voor een kamer van 8m2.
- Vertel IEDEREEN dat jij een kamer zoekt! Mensen kunnen zomaar iets oppikken en hierdoor vind jij je kamer veel en veel sneller. Vaak zie je zelfs op facebook staan *naam* zoekt kamer in *stad*. Zelfs dat zou kunnen helpen, maar is misschien een tikkie overdreven.
- Schrijf op een lijstje de punten waaraan jij wilt dat jou kamer voldoet. Hierdoor is het vaak makkelijker om iets te zoeken. Ook kan je op grote sites vaak jouw eigen voorkeuren invoeren. Wijk hier echter in het begin maar erg vanaf. Grote kans dat jij niet zo snel jouw ideale kamer zal vinden. Maar hee, je weet maar nooit.
- Reageren, heel veel reageren op alles wat je leuk lijkt. Grote kans dat je vaak wordt afgewezen of zelfs helemaal geen bericht terug krijgt. Je kan altijd nog nee zeggen als je ineens 10 keer het bericht “Ja je mag langskomen” terug krijgt, omdat je te enthousiast was met mailen!
Binnenkort komt deel 2 online, dus houd de site in de gaten!
15 reacties
Handige tips!
Heel handige tips!! Ik ben nu bijna 19 maar ik blijf nog wel eventjes bij mama haha
handige tips allemaal 😀 ik woon al sinds m’n 17e niet meer thuis maar ben meteen gaan samenwonen in een klein appartementje ^^
leuk artikel! leuk geschreven meis =)
Leuk geschreven. Mijn eerste kamer was via Kamernet en binnen een dag geregeld (20m2 voor toen 250, 5 jaar geleden) en daarna kreeg ik een woning via loting van de woningbouw! Die tip kun je er misschien bij zetten. Je krijgt dan huurtoeslag en betaald 260 ipv 400 voor een woning met voor en achtertuin, inloopkast, mooie woonkamer (40m2)..
Mijn beste tip; schrijf je in bij een woningstichting zodra je 18 bent! Na 3-5 jaar punten sparen maak je namelijk pas kans!
Wat een super leuk artikel! 😀
Ik woon al twee jaar op kamers en ik vind het heerlijk!
De eerste foto is erg mooi!
Handig artikel!
Heel erg leuk artikel!
De foto’s zijn zo inspirerend. Leuke tips.
Liefs, xxx
Handige tips! Ik wil wel op kamers, maar ik heb nog teveel onzekerheden in mijn studie, dus is nog niet echt een handig moment.
Handige tips….helaas woon ik al jaren in een zelfstandige woning maar dat is een ander verhaal. 😛
Pingback: Op kamers – Wat en hoe? Deel 2
Pingback: Op kamers – Wat en hoe? Deel 3
Leuke tips en leuke plaatjes. Misschien is het ook een goede (kosten besparende) tip om anti-kraak wonen te overwegen. Vaak heb je een mooie kamer of zelfs hele woning tot je beschikking waarvoor je toch een stuk minder hoeft te betalen dan de normale kamers. Ik heb dit zelf ook gedaan en woon inmiddels al 1,5 jaar in een superleuk appartementje midden in de stad, en betaal veel minder dan veel van mijn vriendinnen die wel gewoon een (klein) kamertje hebben gehuurd.
Pingback: Lifestyle | 5 handige spullen voor op kamers - GlambeautyGlambeauty