Dit artikel is geschreven door gastredactrice Danique V.

De vorige keer gaf ik een paar kleine tips voor bij het hospiteren. Als je uiteindelijk de gelukkige bent, en een kamer gevonden hebt wordt het tijd om je kamer in te ruimen! En helaas… dit gaat heel wat kosten. Hier een rijtje met kosten waar je zéker rekening mee moet gaan houden. Want helaas, een kamer is niet goedkoop.

  1. Vaak krijg je de kamer aan het einde van de maand. Je gaat ergens heen en tekent een contract (als het goed is). Hou er rekening mee dat je waarschijnlijk je eerste maand huur meteen moet gaan betalen!
  2. Bij veel kamers is het verplicht om een borg te betalen. Het bedrag is overal anders. De borg krijg je (als je niks kapot hebt gemaakt) als je weggaat weer volledig terug. Deze borg moet je vaak sámen met je huur van die maand meteen betalen. Een groot bedrag dus!
  3. Dan is het eindelijk zo ver, de kamer is écht van jou. Alles is betaald en nu mag je er mee doen wat jij wilt. Veel studenten zijn niet zo zuinig met hun kamer, en al helemaal niet met de muren. Je hebt dus geluk als jou muren er nog zo mooi uitzien dat je niet hoeft te verven. Wil je wel gaan verven? Hou er rekening mee dat één laag vaak niet dekt. Je hebt dus héél wat verf nodig. Let op aanbiedingen in de folders en koop beter één pot te veel in dan één te weinig. Die pot te veel (als hij nog ongeopend is) kan je altijd nog terugbrengen!
  4. Neem je alles mee, of blijven er nog spullen bij je ouders staan? In beide gevallen heb je waarschijnlijk wat nieuwe spullen nodig. Kost óók weer veel geld. Zoek veel folders af (Ikea!) en schrijf op wat jij echt nodig hebt. Alle “prutseltjes” komen er later wel in. Deze hoef je nu echt niet te kopen.
  5. Vraag aan je ouders, familie en vrienden spullen. Grote kans dat zij nog iets op zolder hebben liggen wat ze echt niet meer gebruiken. Misschien een oude waterkoker, of een klein kastje. Jij bent er blij mee en zij kunnen weer genieten van wat meer ruimte in het huis. Daarnaast, zij geven het vaak gratis weg en dit scheelt je weer geld!
  6. Laat je de vloer liggen? Of ga je iets anders neerleggen? Ook hierbij is het weer erg van belang dat je de folders in de gaten gaat houden. Denk er ook aan.. waarschijnlijk blijf je niet erg lang in de studentenkamer rondhangen. Op zijn max een paar jaar. Een dure vloer kopen is daardoor erg zonde!
  7. Marktplaats is voor sommige studenten heilig! Naast dat alles daar erg goedkoop is, kan je ook vaak zoeken op “gratis af te halen”. Ook kan het zo zijn dat je dat ene súper leuke kastje hebt gezien bij de Ikea maar hem toch wel duur vond. Zoek ditzelfde kastje op, op marktplaats. Grote kans dat deze hier te vinden is!

Dit was alweer het laatste deel van de Op kamers serie. Deel 1 en 2 nog niet gelezen? Klik hier en hier!

 

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

6 reacties

Plaats een reactie