Als jullie mij op sociale media volgen hebben jullie haar wellicht al voorbij zien komen, ons nieuwe familielid Kylie! Ze is ondertussen alweer drie en halve week bij ons en vandaag vertel ik wat meer over haar.

Zoals jullie wel weten is afgelopen maart mijn lieve hond Robin overleden. We missen haar nog steeds iedere dag, en we konden er niet aan wennen dat er geen hond meer bij ons thuis was. Daarom waren we het er alle vier al snel over eens dat er een nieuw hondje zou komen.


Eerst gingen we natuurlijk kijken wat voor ras we wilden hebben. Robin was een Engelse Cocker Spaniรซl, maar we wilden het liefst een ander soort hond. Dit omdat we bang waren dat we de nieuwe pup wel heel erg veel gingen vergelijken met Robin. Omdat we sinds kort wat ruimer wonen, leek het ons nu het geschikte moment om een grotere hond te nemen. Mama wilde al heel lang een golden retriever en daarmee was de keuze eigenlijk snel gemaakt. Want wie kan er nou nee zeggen tegen een pagepuppy?

Vanaf het moment dat die keuze gemaakt was, gingen we nestjes in de gaten houden. We vonden het erg belangrijk dat onze nieuwe pup bij een goede fokker geboren zou worden. Geen broodfokker, maar mensen die echt honden uit liefde fokken en niet voor het geld. We kwamen terecht bij twee fokkers, die allebei een nestje verwachtten rond dezelfde tijd. We zijn toen bij beide fokkers op bezoek geweest en hebben zo uiteindelijk een keuze gemaakt. Nu was het alleen nog afwachten of er een teefje voor ons bij zou zitten! Dat was echt super spannend, want je loopt dus het risico dat er te weinig puppy’s geboren worden en er daardoor geen bij zit voor jou.


Halverwege april kwam eindelijk het verlossende woord! Onze nieuwe puppy werd geboren op 16 april (op de verjaardag van Glambeauty!). Wat waren we blij toen we te horen kregen dat we over 8 weken weer een hondje bij ons thuis hadden. In die 8 weken zijn we meerdere keren op bezoek geweest om de puppy’s te zien. We kregen uiteindelijk een week van tevoren te horen welke van ons werd. Het werd teefje ‘lila’. De fokker heeft gekeken naar het karakter van de pups en ze zo verdeeld over de gezinnen.

Na weken brainstormen over een naam, waren we er eindelijk uit. Het werd Kylie. God, wat is het lastig om het met vier mensen eens te worden over een naam. Toen mama uiteindelijk met Kylie kwam, was iedereen tevreden. Een naam die perfect bij de hond past.


14 juni was het eindelijk zo ver. We mochten Kylie op gaan halen! Het was echt super spannend, wat nou als de pup niet aan ons kon wennen of andersom? Gelukkig was er gelijk een klik met het hondje en was ze super lief.


Kylie is echt een speelse pup, wat super leuk is om te zien. Ze vindt steeds weer nieuwe dingen uit en speelt het liefst de hele dag met ons. Ze is ontzettend slim en leert heel erg snel. Ze is nu al helemaal zindelijk en kan sinds kort ook lange stukken ’s nachts alleen slapen. Ze groeit echt ontzettend snel! Ik verbaas me daar iedere dag weer over. Ze is een super knappe hond en past nu al helemaal in ons gezin. Binnenkort gaat ze op puppytraining om nog meer dingen te leren, ik ben benieuwd hoe dat gaat!


We zijn heel erg blij dat Kylie nu bij ons is. Natuurlijk missen we Robin nog steeds heel erg en is Kylie er ook zeker niet om Robin te vervangen, maar toch zorgt Kylie ervoor dat het verdriet iets minder is. We kunnen zo onze gedachten verzetten en een andere hond net zo’n goed leven geven als Robin.


Als jullie het leuk vinden kan ik regelmatig een update geven over hoe het met Kylie gaat. Ze zit nu in haar grootste leerproces en dat is ontzettend leuk om mee te maken. Ook verandert ze iedere dag van uiterlijk! Het duurt denk ik niet lang meer voordat ze nog groter is.


Nog meer op de hoogte blijven van Kylie? Volg me dan op Instagram! Daar worden regelmatig foto’s en updates geplaatst over haar.

Wat vinden jullie van Golden Retrievers?
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

ย 
Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

15 reacties

 1. Aaaah ik smelt! De ene foto is nog liever dan de andere, jeetje wat is ze toch een prachtige lieverd. Heel veel geluk met lieve Kylie toegewenst <3 Als ze ergens een goed plekje heeft dan is het bij jullie. Liefs X

 2. OH MY GOD wat is ze ontzettend lief <3! En fluffy. En ja, ik vind het leuk om updates over haar te zien ๐Ÿ˜€

 3. Welkom Kylie!
  Zo een schatje ๐Ÿ˜€ !
  (Vooral die foto met de knuffel.)

 4. Wat een cutie!! Die foto met die knuffelbeer is echt tรฉ schattig!! ๐Ÿ˜‰ Ik heb ook een Golden Retriever van een jaar. Fantastische honden! ๐Ÿ™‚

 5. OHMY !! wat een prachtige foto’s ook en wat een cutieeeee. Wij hebben zelf een labrador en ik smolt ook toen ze zo klein was en nu is ze nog steeds een kleine diva haha! echt een prachtig hondje en geniet er maar van

 6. Ow, wat is ze toch leuk! Vooral de foto met de knuffelhond is tรฉ schattig! Heel veel geluk met haar, ik vind het erg leuk om regelmatig wat over Kylie te lezen <3

 7. Wat een schatje!!! Ben gelijk weer verliefd! Wij hebben thuis vroeger een labrador gehad; ook een ontzettend lieve hond. Die is er helaas ook niet meer (al heel lang hoor).
  Mijn broertje heeft nu bij hem thuis ook een golden retriever en is ook al zo’n schatje. Ook puppy training gehad en ze luister echt heel goed! Hele lieve hond waar jullie veel plezier mee zullen hebben! Echte gezinshond!

Plaats een reactie