Vandaag heb ik na lange tijd weer een heerlijk recept voor jullie. Laatst heb ik namelijk super lekkere Griekse hamburgers gemaakt. Het is heel simpel en snel, dus je hoeft hier geen moeilijke keuken skills te hebben! Benieuwd hoe je dit maakt? Lees dan verder!

Het volgende heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 (magere) hamburgers
  • 1 paprika
  • Shoarmabroodjes, je kunt 4 grote gebruiken of 8 kleinere (heb ik gedaan)
  • 1 bakje tzatziki
  • 1 zak rucola


Verwarm de oven voor op 200-250 graden. Was de paprika en snijd deze in kleine reepjes. Als je dit gedaan hebt, zet je dit even apart. Verhit een pan met olie en leg de 4 hamburgers erin. Als je een grote pan hebt, kun je ze er allemaal in kwijt. Anders moet je het in twee pannen of in twee delen doen. Bak de hamburgers goed bruin aan beide kanten en zorg ervoor dat ook de binnenkant goed bruin wordt. Dit kun je even checken door de hamburger doormidden te snijden. Als je geen rode stukken meer ziet, dan is de hamburger goed.


Als de oven ondertussen is voorverwarmd, leg je daar de shoarmabroodjes in. Deze laat je in ongeveer 5 minuten bruin worden. Draai ze halverwege even om. Zet vervolgens de hamburgers op de laagste stand, zodat ze warm gehouden worden. Haal de shoarmabroodjes uit de oven en snijd ze voorzichtig open. Haal vervolgens de hamburgers uit de pan en snijd deze doormidden. Leg een halve hamburger in het shoarmabroodje en duw deze voorzicht naar onderen. Vervolgens stop je wat rucola en parpikareepjes in de broodjes erbij. Vervolgens maak je het af door er wat tzatziki in te scheppen. De tzatziki die je overhoudt, kun je er nog los bij serveren.


And that’s it! Hoe simpel is dat? En het is echt heerlijk! Eet smakelijk en laat het me even weten als je het recept ook gaat maken.
 Untitled2628_zpsbba40ed1.png

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

14 reacties

  1. Leuk gemaakt en de combinatie van hamburger en tzatziki vind ik altijd lekker! Deze sla ik even op, alleen maak ik de tzatziki wel zelf 🙂

  2. Pingback: Een kijkje in mijn leven #31

Plaats een reactie