Vanaf vandaag heeft glambeauty er een nieuwe gastredactrice bij. Jullie kennen mijn andere gastredactrice Danique al die af en toe een artikel over beauty of lifestyle schrijft. Vanaf nu heeft glambeauty er een gastredactrice bij speciaal voor recepten! Patty is dol op bakken en doet dit ook heel vaak. Voor glambeauty gaat zij recepten schrijven zodat jullie heerlijke dingen thuis klaar kunnen maken. Vandaag kunnen jullie haar eerste recept lezen, namelijk om een hemelse citroentaart te maken!

Voor de zonnige lentedagen is deze frisse citroentaart een ware traktatie waar geen oven aan te pas komt. De taart is in een mum van tijd gemaakt, super simpel en vooral heel erg lekker. Je hebt wel een beetje geduld nodig, want de taart moet minimaal twee uur in de koelkast doorbrengen. Maar het wachten wordt uiteindelijk beloond met een heerlijk stukje romige citroentaart.

Nu het leukste gedeelte: het maken zelf!

 • De bastogne koeken moeten eerst heel fijn verkruimeld worden. Je kunt ze natuurlijk in een keukenmachine gooien, maar het is natuurlijk veel leuker om je eens flink uit te leven. Stop de koeken in een plastic zak en sla er op los totdat er alleen nog kruimels over zijn.
 • Verwarm de boter in een pannetje totdat het helemaal gesmolten is. Haal het pannetje van het vuur en voeg dan de koekkruimels toe en roer het goed door. De geur die dan vrij komt, is heerlijk. Neem vooral de tijd om hier even van te genieten.
 • Vet de springvorm bodem in met een klein beetje boter. Stort dan de koekkruimels met de gesmolten boter in de springvorm. Druk het goed aan en zet het dan in de koelkast.
 • Leg de vier gelatine blaadjes in een kommetje met koud water en laat ze ongeveer vijf minuten weken.
 • Pers drie citroenen uit in een pannetje en zorg dat er geen pitjes in zitten. Verwarm het sap met 125 gram suiker. Als je geen weegschaal hebt, gebruik dan één koffiekopje of 11 eetlepels voor de juiste hoeveelheid suiker. Haal het pannetje van het vuur als de suiker helemaal is opgelost.
 • Roer de blaadjes gelatine met je handen even door het water zodat ze zacht en slijmerig worden. Ik kan het niet helpen om mij elke keer te verheugen op het uitknijpen van de gelatine. Gooi het slijmerige hoopje bij het citroensap en roer het door. De gelatine lost gelijk op.
 • Doe de mascarpone in een kom en roer het los. Klop dan de slagroom tot iets dikker dan yoghurt. Doe dit met een mixer of keukenmachine en NIET met een garde. Het gevoel dat je arm afsterft is namelijk niet heel prettig.
 • Nu is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Doe het citroensap en de slagroom bij de mascarpone en roer het goed door elkaar tot een glad beslag. Haal dan de springvorm weer uit de koelkast, giet het citroenbeslag erin en zet het in de koelkast.
 • Nu komt het beetje geduld om de hoek kijken. Twee uur heeft de taart nodig om perfect te worden. In de tussentijd kun je alvast de overgebleven citroen in plakjes snijden voor op de taart of in een groot glas Ice Tea, de beslagkom uitlikken en rond snuffelen op GlamBeauty.nl.

Na twee uur is het dan eindelijk tijd om te genieten. Eet smakelijk!

 

Auteur

Wat leuk dat je mijn artikels leest! Glambeauty is mijn persoonlijke blog over beauty, lifestyle en alles wat mij bezighoudt. Vragen? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen!

19 reacties

 1. yumm! ik ga binnenkort monchoe taart maken voor mn moeder en mn broertje, maar dat is wel een beetje hetzelfde idee als dit of niet? ;p

  xxtherese.blogspot.com

  p.s. ziet er wel heerlijk uit !!

 2. Ik heb het nog niet eens geproefd maar het water loopt me nu al in de mond! Jum! Ik hóu van citroen!

 3. Zoooo lekker hahaha!! Jammie jammie… Ik zie nu pas dat ik je niet volg… gaat ik even doen natuurlijkkk!!! xx

 4. Leuk recept! Ik hou van citroentaart. Ik ga deze onthouden en zeker een keer proberen. Erg geschreven dit recept!

 5. ”het gevoel dat je arm afsterfd is namelijk niet erg prettig” 😛 lekker recept en leuk geschreven! ik heb nog 2 pakken bastogne koeken in de kast liggen, dus ik weet al wat ik ga doen vandaag 😉

 6. Heb hem al eens gemaakt en hij is erg lekker. Voor degene die hem té zoet vinden kunnen de bastogne vervangen door meergranenbiscuit. Veel varianten bekeken maar deze is echt het makkelijkst om te maken!

 7. Echt een lekkere taart! Maar je hebt er vier citroenen voor nodig staat bij de ingrediënten, in de beschrijving staat ‘pers drie citroenen uit’. Ik heb de vierde er ook maar bij gedaan, en gelukkig kon ik de taart mooi aansnijden, hoefde ik hem niet in soepborden op te dienen…..!

 8. Oei – foutje van mij!! 3 citroenen in de taart en de laatste om te garneren. Het staat er zo duidelijk, maar ik heb niet goed gelezen en ik denk dat de taart die ik nu maakte dus mislukt….

 9. Super was de taart en zag er geweldig uit! Iedereen was enthousiast….. Heerlijk na een rijsttafel!

Plaats een reactie